Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2017 08:54

Πολωνός περιφερειάρχης ενθουσιάστηκε με την Πελοπόννησο

 

Με τις θετικότερες εντυπώσεις ολοκλήρωσε χθες την επίσημη επίσκεψή του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο περιφερειάρχης της Μαζοβίας (Πολωνία) Ανταμ Στρούζικ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο κ. Στρούζικ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, με τον οποίο όπως δήλωσε μοιράζονται κοινές απόψεις για το μέλλον της Ευρώπης, τη σημασία της διακρατικής - διαπεριφερειακής συνεργασίας για τους πολίτες, και για το ρόλο των Περιφερειών στο σύγχρονο ευρωπαϊκό και διεθνές γίγνεσθαι. 

Κατά την παραμονή του στην Πελοπόννησο αποφασίστηκε η δημιουργία ομάδων εργασίας, οι οποίες θα επεξεργαστούν το πλαίσιο συνεργασίας των δύο Περιφερειών, ώστε να καταρτιστεί ένα πρωτόκολλο συνεργασίας, το οποίο θα υπογραφεί κατά την επίσημη επίσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου στην Πολωνία. 

Η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου έφερε επίσης σε επαφή τον περιφερειάρχη της Μαζοβίας με τον πρόεδρο της ΠΕΔ και δήμαρχο Αργους - Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο και το δήμαρχο Επιδαύρου Κώστα Γκάτζιο, ώστε να επεκταθεί η διαπεριφερειακή συνεργασία και σε επίπεδο δήμων υπό το συντονισμό των δύο περιφερειών. 

Ο Πολωνός περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του, προκειμένου να αποκτήσουν μια αντιπροσωπευτική εικόνα της Πελοποννήσου, επισκέφθηκαν μια μονάδα παραγωγής αιολικής ενέργειας, το Μουσείο της Τεγέας, παραδοσιακούς οικισμούς της Αρκαδίας και της Αργολίδας, τις πόλεις του Αργους, του Ναυπλίου και του Λουτρακίου, τους αρχαιολογικούς χώρους Μυκηνών, Τίρυνθας και Επιδαύρου, δύο οινοποιεία στην Αρκαδία και τη Νεμέα, μια μονάδα παραγωγής αδρανών υλικών στην Κορινθία και μια τουριστική μονάδα στον ίδιο νομό.