Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017 17:03

Συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή για το πρόστιμο στον "Μορέα"

Γράφτηκε από την
Συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή για το πρόστιμο στον "Μορέα"

Το θέμα του προστίμου των 8.000 ευρώ στον “Μορέα” που είχε επιβάλει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, για παράβαση περιβαλλοντικής νομοθεσίας και το οποίο ακυρώθηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Τρίπολης, συζητείται σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.

Η Νομική Υπηρεσία Αργολίδας γνωμοδοτεί στην επιτροπή τη μη άσκηση ενδίκων μέσων κατά της απόφασης του δικαστηρίου της Τρίπολης και τη διαβίβασή της στο αρμόδιο όργανο, για την εκ νέου επιβολή του ακυρωθέντος διοικητικού προστίμου.

Οι δικηγόροι της υπηρεσίας εκτιμούν ότι “η έκδοση της δικαστικής απόφασης στηρίχθηκε σε νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας και άσκηση ενδίκου μέσου κατ’ αυτής, με λόγο που έρχεται σε αντίθεση με την ως άνω νομολογία είναι προφανές ότι δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει”. Και θεωρούν ότι “σε κάθε περίπτωση το ακυρωθέν πρόστιμο θα επιβληθεί, εκ νέου, από το αρμόδιο, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, όργανο (επιθεωρητή μεταλλείων), αφού η υπόθεση έχει αναπεμφθεί στη διοίκηση για να ενεργήσει τα νόμιμα”.

Το πρόστιμο αφορούσε παράβαση των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων λατομείου αδρανών υλικών.


NEWSLETTER