Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 09:02

Τατούλης και δήμαρχοι τα βρήκαν για τα κουνούπια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (βίντεο)

 

Λύθηκε το ζήτημα που είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις των δημάρχων, όσον αφορά το νέο πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, που απασχολούσε και τη Μεσσηνία.

Συμφωνήθηκε χθες σε σύσκεψη του περιφερειάρχη Π. Τατούλη και δημάρχων του νομού ή εκπροσώπων τους, στο νέο Δημαρχείο Καλαμάτας, η Περιφέρεια να αναλάβει την καταπολέμηση των κουνουπιών και στους οικιστικούς χώρους, όχι μόνο στους περιαστικούς.

Σε δηλώσεις τους, μετά το τέλος της σύσκεψης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας ανέφερε ότι οι απόψεις Περιφέρειας και δήμων συμπίπτουν και παρατήρησε πως η καταπολέμηση θα γίνει όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Είπε ότι “θα είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για το αποτέλεσμα” κι ενημέρωσε πως θα υπάρξει προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και δήμων μέσω της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας για παρέμβαση στον οικιστικό χώρο των δήμων.

Ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης έκανε λόγο για υψηλό επίπεδο συνεργασίας με τους δήμους και υποστήριξε ότι από το 2011, που έχει αναλάβει η Περιφέρεια το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Για το φετινό πρόγραμμα ανέφερε πως θα δημιουργηθεί παρατηρητήριο με τη συνεργασία επιστημονικών ομάδων, για όλα τα προβλήματα και τις απειλές κατά της δημόσιας υγείας.

Στη συνέχεια, ο κ. Νίκας με τη βοήθεια του αρμοδίου αντιδημάρχου Π. Μπουζιάνη και του γ.γ. Β. Χαντζή ξενάγησε τον κ. Τατούλη στο Β’ κτήριο του νέου Δημαρχείου, όπου στεγάζονται το Δημοτικό Ιατρείο, το Δημοτικό - Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κέντρο Κοινότητας, με προσφορά υπηρεσιών σε όλη τη Μεσσηνία.

{yendifplayer type=video youtube=https://youtu.be/ryAWIIRVrVU}