Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018 13:00

Στρατό στην Καλαμάτα για σίτιση μεταναστών θέλει η Ελένη Αλειφέρη

Η αναφορά του διευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας Παναγιώτη Πούπουζα στη συμβολή του 9ου Συντάγματος Πεζικού σχετικά με την προσωρινή φιλοξενία μεταναστών στην περιοχή μας, πυροδότησε την αντίδραση της αντιπεριφερειάρχη Ελένης Αλειφέρη, που σε αυστηρό ύφος υπενθύμισε προς... αρμοδίους ποιος είναι ο ρόλος μιας στρατιωτικής μονάδας σε έναν τόπο.

Είπε λοιπόν ότι δεν περιορίζεται στα στρατιωτικά θέματα, αλλά είναι ένα ζωντανό κύτταρο μέσα στην τοπική κοινωνία, που συχνά συμβάλλει σε θέματα πολιτικής προστασίας και συνδράμει σε έκτακτες ανάγκες, όπως στη σίτιση των παράτυπων μεταναστών, για όσο αυτοί φιλοξενούνται στο νομό.

Πιο αναλυτικά, όλα ξεκίνησαν με μια αναφορά του διευθυντή Αστυνομίας στις ανάγκες σίτισης των μεταναστών, που κάθε φορά είπε, θα ήταν δύσκολο να ικανοποιηθούν αν το 9ο Σύνταγμα δεν ετοίμαζε και δεν προσέφερε το φαγητό τους. Την τυχαία αυτή επισήμανση που σκοπό είχε τις ευχαριστίες του διευθυντή προς τον διοικητή του 9ου Συντάγματος συνταγματάρχη Αναστάση Κολέζα για τη συνεργασία τους, έδωσε την ευκαιρία στην Ελ. Αλειφέρη να υποστηρίξει τη θέση της για τη μη κατάργηση του στρατοπέδου. “Εσείς μπορεί να το είπατε γιατί έτσι το νιώθατε, αλλά καλό είναι να ακούμε, να επαναλαμβάνουμε, να θυμόμαστε και να ακούει και η κοινή γνώμη το πόσο συμμετέχουν αυτές οι μονάδες και στα θέματα πολιτικής προστασίας, στα θέματα εκτάκτων αναγκών, στα θέματα τα κοινωνικά, τα μεταναστευτικά που προκύπτουν, και να το έχουμε όλοι υπόψη μας”, ανέφερε συγκεκριμένα η αντιπεριφερειάρχης.

Ν.Κ.