Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 09:42

Πρόστιμο στη ΔΕΥΑΚ για το ρέμα Καραμπογιάς

 

Πρόστιμο 1.000 ευρώ στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας επέβαλε η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, για την υλοποίηση εργασιών αντιπλημμυρικής προστασίας εντός τμήματος του υδατορέματος Καραμπογιάς, χωρίς την απαιτούμενη περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Το πρόστιμο εισηγήθηκε το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας, μετά από αυτοψία στις 12 Σεπτεμβρίου 2017.

Η απόφαση και ο φάκελος με την εισήγηση και την αυτοψία αποστέλλεται στη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, «προκειμένου να εξετάσει, αφενός την επάρκεια του υφιστάμενου έργου όσον αφορά την ομαλή απορροή των υδάτων, ώστε να μη δημιουργούνται πλημμυρικά φαινόμενα και αφετέρου εάν το εν λόγω έργο απαιτεί άδεια εκτέλεσης έργων αξιοποίησης υδατικών πόρων».

Ακόμα, ο Δήμος Καλαμάτας καλείται «να προβεί σε ενέργειες αρμοδιότητάς του, αφενός όσον αφορά την αστυνόμευση και καθαρισμό του υδατορέματος Καραμπογιάς και αφετέρου προκειμένου να προβεί σε εξέταση της επάρκειας του υφιστάμενου έργου όσον αφορά την ομαλή απορροή των υδάτων, ώστε να μη δημιουργούνται πλημμυρικά φαινόμενα».

Επίσης, η απόφαση και όλος ο φάκελος αποστέλλονται: Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, προκειμένου να εξετάσει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της τους κινδύνους πλημμύρας. Και στην αρμόδια εισαγγελική αρχή, όπως προβλέπεται από νόμο.

Γ.Σ.