Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 08:31

Παγωμάρα στο Διοικητήριο - “Βόλτα” Νικολακου: Δεν παραιτείται η Ελ. Αλειφέρη

Γράφτηκε από τον

 

Επιχείρηση - μήνυμα από την περιφερειακή αρχή πως διατηρεί τον έλεγχο στη διοίκηση της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, χθες, μια μέρα μετά τη θύελλα των ερευνών για την παρακολούθηση του γραφείου της αντιπεριφερειάρχη Ελένης Αλειφέρη.

Η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου δεξί χέρι του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη είχε εγκατασταθεί στο γραφείο της, δύο γραφεία πιο δίπλα απ’ αυτό της κ. Αλειφέρη, από το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι, για να δείξει ότι η περιφερειακή αρχή... κυβερνάει και ελέγχει την κατάσταση. Μεταξύ των άλλων, η κ. Νικολάκου αποχαιρέτησε και τον μέχρι προχθές αντιπεριφερειάρχη Περικλή Μαντά, ο οποίος μάζεψε τα προσωπικά του είδη και άδειασε το γραφείο που χρησιμοποιούσε στον 4ο όροφο του Διοικητηρίου.

Η αντιπεριφερειάρχης Ελ. Αλειφέρη που ήταν στο γραφείο της και δεν είχε επικοινωνία με την κ. Νικολάκου, δέχθηκε για λίγα λεπτά τους συνδικαλιστές - στελέχη της ΑΔΕΔΥ, οι οποίοι βρίσκονταν στην Καλαμάτα για να ενημερώσουν τους δημοσίους υπαλλήλους της Μεσσηνίας.

Πηγές ανέφεραν ότι η κ. Αλειφέρη που δεν φαίνεται να έχει εμπιστοσύνη στην περιφερειακή αρχή, δεν προτίθεται να δώσει εξηγήσεις, όπως της ζητήθηκε, ούτε θα υποβάλει την παραίτησή της.

Πάντως, χθες στο Διοικητήριο υπήρχε παγωμάρα και προβληματισμός και οι υπάλληλοι εξέφραζαν την έκπληξη και την αγανάκτησή τους για το πρωτόγνωρο γεγονός της παρακολούθησης.

Στο μεταξύ, σε χθεσινές του δηλώσεις ο Περ. Μαντάς επέμεινε ότι δέχθηκε πολιτική επίθεση με μεγάλη σφοδρότητα από τον περιφερειάρχη, για την πολιτική του στάση να καταγγείλει την πολιτική τακτική της κυβέρνησης στο Αναπτυξιακό Συνέδριο. Παρατήρησε πως υπήρξε πολιτική του στοχοποίηση από τον περιφερειάρχη στην προχθεσινή Εκτελεστική Επιτροπή, ενώ μέχρι προχθές και ένα μήνα και πλέον μετά το Αναπτυξιακό Συνέδριο, δεν είχε προηγηθεί καμία συνάντηση μαζί του ούτε του είχε ζητήσει κάτι ή συζητήσει.

Ο μέχρι προχθές αντιπεριφερειάρχης θύμισε με νόημα ότι η Ν.Δ. στήριξε τον κ. Τατούλη το 2014, ενώ ο ίδιος ήταν πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, για 2 χρόνια και πρόεδρος της ΝΟΔΕ και αντιπεριφερειάρχης και το 2015 υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ., “όλα αυτά με τη σύμφωνη γνώμη του περιφερειάρχη”.

Επεσήμανε ότι είπε την αλήθεια στην Εκτελεστική Επιτροπή, όπως θα συνεχίσει να την λέει από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου. Επανέλαβε ότι ήξερε για τις έρευνες που θα γίνονταν, από την κ. Αλειφέρη και δεσμεύτηκε να μην το διαδώσει, ενώ η δέσμευσή του ήταν μεγαλύτερη στις εισαγγελικές αρχές.

“Η προσωπική μου ηθική είναι πάνω από την πολιτική ηθική και τη θέση του αντιπεριφερειάρχη”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαντάς. Χαρακτήρισε την παρακολούθηση του γραφείου της κ. Αλειφέρη “σοβαρό πλήγμα για τη δημοκρατία, για τη δημόσια διοίκηση σε επίπεδο περιφερειακής αρχής” και τόνισε πως “η Ελληνική Αστυνομία και οι εισαγγελικές αρχές θα πρέπει να πάνε κάτω – κάτω την υπόθεση, για να βρεθεί ποιος το έκανε και γιατί το έκανε”.

Γ.Σ.