Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2012 22:00

Συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για λιγνίτη ζητούν Δράκος - Πετράκος

Να ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη και να προταχθεί στην πρώτη συνεδρίαση που θα γίνει μετά την συνεδρίαση της 6ης Φεβρουαρίου, με τη διαδικασία του 1/3, το θέμα της περιβαλλοντικής μελέτης για το λιγνίτη, ώστε να ληφθεί ομόφωνη αρνητική απόφαση και να γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες, ώστε να αποτραπεί η δημιουργία λιγνιτωρυχείων στη Φαλάνθη και στο Χωματερό, ζητούν οι επικεφαλής της "Δυνατής Πελοποννήσου" Δημήτρης Δράκος και της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" Θανάσης Πετράκος.
Στην πρόταση που κατέθεσαν στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργο Πουλοκέφαλο και στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, σημειώνουν ότι «με έκπληξη κατ’ αρχάς είδαμε ότι στην ημερήσια διάταξη της προσεχούς συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου δεν είναι το ανωτέρω θέμα». Και ζητούν να περιληφθεί στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση, «επειδή για το θέμα αυτό υπάρχει μεγάλη αναστάτωση, όχι μόνο στην τοπική κοινωνία, αλλά και σε όλους τους πολίτες της Μεσσηνίας και πρέπει να λήξει άμεσα».
Οι κύριοι Δράκος και Πετράκος επισημαίνουν ότι «μετά την εισήγηση του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε. Μεσσηνίας, τις ενστάσεις που έχουν κατατεθεί από δεκάδες φορείς και συλλόγους της περιοχής και τις αποφάσεις των Δήμων Πύλου - Νέστορος και Μεσσήνης, καθώς και την απόφαση της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Πελοποννήσου, θεωρούμε ότι πλέον υπάρχει επαρκής γνώση σε όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, γι’ αυτό το λόγο το θέμα πρέπει να λήξει άμεσα».