Σάββατο, 15 Ιουνίου 2019 09:52

Νίκας για την επόμενη ημέρα στην Περιφέρεια: Καμιά συνεργασία με “Τατούλιγκανς” (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Νίκας για την επόμενη ημέρα στην Περιφέρεια: Καμιά συνεργασία με “Τατούλιγκανς” (βίντεο)

«Υπάρχουν 4-5 άνθρωποι με τους οποίους δεν υπάρχει καμία απολύτως πιθανότητα συνεργασίας» δήλωσε χθες ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, "φωτογραφίζοντας" τα άτομα του στενού περιβάλλοντος του απερχόμενου περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, τα οποία αυτοχαρακτηρίστηκαν "Τατούλιγκανς".

«Είμαστε άλλοι άνθρωποι, άλλος κόσμος, με άλλη συγκρότηση και άλλες κατευθύνσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας, μιλώντας για τις διαφορές που τον χωρίζουν από τους 4-5 ανθρώπους που κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου «ήταν οι σημαιοφόροι ενός πνεύματος διχαστικού, συγκρουσιακού, επιλογής έργων σύμφωνα με κριτήρια προσωπικά, ψηφοθηρικά».

Ο νέος περιφερειάρχης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι θα επιδιώξει συνεργασίες και ότι, αν και διαφωνεί με τον "Κλεισθένη", δεν θα τον υπονομεύσει.

Συγκεκριμένα ο κ. Νίκας μιλώντας για την Περιφέρεια είπε:

«Κάνω μια προσπάθεια τα απογεύματα, επισκεπτόμενος όλους τους νομούς. Εχω επισκεφθεί μέχρι τώρα την Αργολίδα και την Κορινθία, ενώ την Τρίτη θα πάω στη Σπάρτη, ώστε να ενημερώνομαι για τις υποθέσεις οι οποίες τρέχουν. Δεν έχω και πολύ μεγάλη ανάγκη για ενημέρωση. Ημουν 12 χρόνια στον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης. Δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα.

Είμαι πολύ προβληματισμένος με τον "Κλεισθένη", όχι τώρα, αλλά από τότε που ψηφίστηκε, γιατί δημοτική ή περιφερειακή αρχή χωρίς την "δεδηλωμένη", δηλαδή χωρίς την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι δύσκολο να περπατήσει. Αλλά αυτός είναι ο νόμος και πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε στο πλαίσιό του. Είμαι βέβαιος ότι μια άλλη κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αποφάσεις τέτοιες, σε θεσμικά μέτρα τέτοια, ώστε να δώσει τη δυνατότητα να λειτουργήσουμε. Ανεξάρτητα όμως από αυτό, εμείς πρέπει να κινηθούμε στο πλαίσιο της συνεργασίας με τις άλλες δυνάμεις, να το επιδιώξουμε εν πάση περιπτώσει, ώστε να γίνουν τα αναγκαία βήματα για να λειτουργήσει η Περιφέρεια.

Στην ενημέρωση την οποία προσπαθώ να λάβω υπάρχουν διαφόρων ειδών εμπόδια και προβλήματα, τα οποία προφανώς συνδέονται με το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών. Εμείς δεν ανταποδίδουμε, ούτε την επιθετικότητα ούτε τις βαριές κουβέντες οι οποίες εκτοξεύονται. Δεν θα είμαστε εμείς η πλευρά εκείνη που θα οδηγήσει σε όξυνση το περιφερειακό σκηνικό. Τείνουμε χέρι φιλίας και συνεργασίας. Προφανώς όχι σε αυτούς τους οποίους έχουμε καταγγείλει κατά την προεκλογική περίοδο, ότι ευθύνονται για πάρα πολλά αρνητικά θέματα, ιδιαίτερα για την εικόνα μας ως Περιφέρειας Πελοποννήσου. Υπάρχουν 4-5 άνθρωποι με τους οποίους δεν υπάρχει καμία απολύτως πιθανότητα συνεργασίας. Είμαστε άλλοι άνθρωποι, άλλος κόσμος, με άλλη συγκρότηση και άλλες κατευθύνσεις. Είναι 4- άνθρωποι συγκεκριμένοι».

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Νίκας πρόσθεσε σχετικά:

«Δεν είναι το μείζον να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Αυτά τα είπαμε προεκλογικά, κλείνει το συγκεκριμένο κεφάλαιο. Οπως ήμουν και σαφής για 4- 5 ανθρώπους οι οποίοι ήταν οι σημαιοφόροι ενός πνεύματος διχαστικού, συγκρουσιακού, επιλογής έργων σύμφωνα με κριτήρια προσωπικά, ψηφοθηρικά. Με αυτούς τους 4-5 ανθρώπους δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας. Πρέπει να είμαι απολύτως σαφής σε αυτό».

Θ.Λ.


NEWSLETTER