Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 09:36

Η Μεσσήνια Άννα Καλογεροπούλου εντεταλμένη σύμβουλος για τον τουρισμό στην Πελοπόννησο

 

 

Τους εντεταλμένους συμβούλους της περιφερειακής αρχής στον Τουρισμό, τον Αθλητισμό και για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, ανακοίνωσε χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σε συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη.

Ο κ. Νίκας δήλωσε ότι θα ανακοινώσει και άλλους εντεταλμένους συμβούλους στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αύριο.

Ειδικότερα, στον τομέα του Τουρισμού ορίστηκε η Αννα Καλογεροπούλου, σύμβουλος της Μεσσηνίας. Οπως είπε ο Π. Νίκας, έχει προηγούμενη μακρά εμπειρία στα θέματα αυτά, ενώ στις αρμοδιότητές της εμπίπτουν, μεταξύ άλλων, η συγκρότηση της Επιτροπής τουρισμού και προβολής της Περιφέρειας, όπως και η συμμετοχή σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

“Πλέον στις εκθέσεις αυτές θα περιοριστεί η συμμετοχή των περιφερειακών συμβούλων, θα μεταβαίνουν οι επιχειρηματίες του χώρου που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια -και μόνο αν κριθεί απολύτως απαραίτητο θα εγκρίνεται η μετάβαση και κάποιου περιφερειακού συμβούλου” σημείωσε ο περιφερειάρχης. Ιδιαίτερα στάθηκε στη συνεργασία με τους δήμους, προαναγγέλλοντας τη δημιουργία γραφείων τουρισμού σε μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας.

Στον τομέα του Αθλητισμού ορίστηκε ο Γιάννης Μαντζούνης, σύμβουλος της Αργολίδας, ο οποίος θα επωμιστεί την προσπάθεια για την προώθηση του αθλητικού πνεύματος και την αναβάθμιση της αθλητικής παρουσίας της Περιφέρειας. Θα είναι υπεύθυνος και για τις αθλητικές υποδομές, εισηγούμενος ανακατασκευές ή και κατασκευή νέων, όπου κριθεί ότι απαιτείται. “Δεν πάμε καλά, μόνο ο Αστέρας μας εκπροσωπεί στις μεγάλες κατηγορίες” δήλωσε ο κ. Νίκας.

Στον τομέα της οργάνωσης των εκδηλώσεων για το 2021 ορίστηκε η Μαργαρίτα Σπυριδάκου, σύμβουλος της Λακωνίας. Θα έχει την ευθύνη της συνεργασίας με τους κατά τόπους δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και με την πανελλαδική επιτροπή των εκδηλώσεων.

Σε σύντομες δηλώσεις τους ο Γ. Μαντζούνης και η Μ. Σπυριδάκου δεσμεύτηκαν ότι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, για να πετύχουν στο έργο που τους ανατέθηκε από τον περιφερειάρχη.