Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 20:18

Αισιοδοξία για τα έργα βιώσιμης ανάπτυξης στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Αισιοδοξία για τα έργα βιώσιμης ανάπτυξης στην Καλαμάτα

Εξαιρετικά ικανοποιητική χαρακτηρίστηκε η εξέλιξη της στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) του Δήμου Καλαμάτας, συνολικού προϋπολογισμού 9.165.000 ευρώ, η οποία εξετάστηκε στη συνάντηση που είχε την Τρίτη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, η εκτίμηση είναι ότι όλα τα έργα που προβλέπονται στο πλαίσιο της ΒΑΑ θα μπορούν να ξεκινήσουν είτε στο τέλος αυτού του χρόνου, είτε στις αρχές του επόμενου.

Στα έργα αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η βελτίωση της εικόνας και της λειτουργίας του Ιστορικού Κέντρου, αλλά και της παραλιακής ζώνης (Πλατεία Υπαπαντής, Πλατεία 23ης Μαρτίου, οδοί Αναγνωσταρά, Ναυαρίνου, Πλαστήρα), όπως επίσης η διεύρυνση των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (δημιουργία και λειτουργία κέντρου για τους ασθενείς με Αλτσχάιμερ στο παλαιό Δημαρχείο της οδού Θουκυδίδου και κέντρου ημέρας για τα ΑμεΑ στο παλαιό ιεροδιδασκαλείο).

Οσον αφορά, δε, την πίστωση που προορίζεται για την προώθηση της επιχειρηματικότητας, στη συνάντηση τονίστηκε ότι θα υπάρξει συνεργασία με τον ΕΦΕΠΑΕ (Ενδιάμεσος Φορέας ΕΠ Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα), που θα κάνει την αξιολόγηση της εν λόγω πρότασης.

Στη συνάντηση καταγράφηκε η βεβαιότητα ότι η καλή πορεία του ΒΑΑ στο Δήμο Καλαμάτας (δύο μελέτες του οποίου, για την Πλατεία 23ης Μαρτίου και την οδό Πλαστήρα, έχει προσφέρει δωρεά η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου) μπορεί να οδηγήσει και σε άλλα έργα, η χρηματοδότηση των οποίων θα προέλθει από τις εκπτώσεις των έργων που θα δημοπρατηθούν.

Με τους εκπροσώπους του Δήμου Καλαμάτας θα υπάρξει νέα συνάντηση σε ένα μήνα περίπου, ενώ σήμερα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα έχει συνάντηση στην Τρίπολη με εκπροσώπους των Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Μάνης, στην οποία θα εξεταστεί η μέχρι τώρα πορεία της Στρατηγικής Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) για την περιοχή της Μάνης.

 


NEWSLETTER