Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 08:47

Την Παρασκευή οι απαλλοτριώσεις για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Πελοπόννησο

Γράφτηκε από τον
Την Παρασκευή οι απαλλοτριώσεις για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Πελοπόννησο

 

Μεθαύριο Παρασκευή θα συζητηθεί στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου το θέμα της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης δύο εκτάσεων, στη Λακωνία και την Αρκαδία, προκειμένου να κατασκευαστούν σε αυτές Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων και Χώροι Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΜΕΑ ΧΥΤΥ).

Η κατασκευή των πιο πάνω υποδομών στις εν λόγω εκτάσεις, 278.103,70 τ.μ. στην Αρκαδία και 91.050,96 τ.μ. στη Λακωνία, προβλέπονται στο σχέδιο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 10 το πρωί στην Τρίπολη.

Υπενθυμίζουμε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με απόφασή του ζητεί να μην αποφασίσει η Οικονομική Επιτροπή για τις απαλλοτριώσεις. Ουσιαστικά το Περιφερειακό Συμβούλιο ζητεί να μην εφαρμοσθεί η κυβερνητική τροπολογία με την οποία μεταβιβάστηκε η αρμοδιότητα για τις απαλλοτριώσεις στην Οικονομική Επιτροπή.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» Πέτρος Τατούλης και ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» Θανάσης Πετράκος κατηγόρησαν την περιφερειακή αρχή ότι προσπαθεί να παρακάμψει την απόφαση του Σώματος μη σεβόμενη την αρχή της πλειοψηφίας.

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας απαντώντας παραδέχτηκε ότι η πατρότητα του έργου της διαχείρισης των σκουπιδιών ανήκει στην προηγούμενη περιφερειακή αρχή, κατηγορώντας όμως τον κ. Τατούλη για ανικανότητα, επειδή δεν ολοκλήρωσε το έργο στα 9 χρόνια της θητείας του.

Θ.Λ


NEWSLETTER