Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020 09:19

Στα άκρα η κόντρα Νίκα - Τατούλη: Βγήκαν «μαχαίρια» στο Περιφερειακό

 

Με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη συνεχίστηκε η μονομαχία Νίκα – Τατούλη, στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας άφησε υπαινιγμούς κατά της οικογένειας Τατούλη, υπενθυμίζοντας ότι η σύζυγος και η κόρη του πρώην περιφερειάρχη είχαν εργαστεί στη Γραμματεία και στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας, και ότι επιχειρήσεις της οικογένειας πήραν περιφερειακά έργα. Ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» Πέτρος Τατούλης άφησε υπαινιγμούς για ακροδεξιά φοιτητική δράση του περιφερειάρχη, κατηγόρησε τον κ. Νίκα ότι φέρθηκε σαν κλέφτης μετά το περσινό δυστύχημα στο σαϊτοπόλεμο, ενώ αναφέρθηκε και σε σχέσεις της οικογένειας Νίκα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Π. Τατούλης για ακόμα μια φορά είπε ότι ο Παν. Νίκας εκλέχτηκε γιατί «τον πήραν από το χέρι» Μητσοτάκης, Σαμαράς και Καραμανλής. Ανταπαντώντας ο περιφερειάρχης σχολίασε ότι ο κ. Τατούλης αρνείται να παραδεχτεί την εκλογική του ήττα και προσπαθεί να την αποδώσει σε... διεθνή συνωμοσία, ενώ είπε ότι για το θέμα των σκουπιδιών στη Φολόη ο ίδιος δεν κλήθηκε ούτε για μάρτυρας στα δικαστήρια.

Η χθεσινή μονομαχία, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για τις μετακινήσεις περιφερειακών υπαλλήλων, ξεκίνησε όταν ο κ. Νίκας απάντησε στην εισηγήτρια Ντίνα Νικολάκου που είχε μιλήσει για «χούντα», προκαλώντας την αντίδραση του πρόεδρου του Σώματος Μανώλη Σκαντζού. Ο περιφερειάρχης είπε ότι η «Νέα Πελοπόννησος» επιχειρεί να τον εκφοβίσει για να μην αλλάξει τίποτα, και ότι αυτός δεν έφερε τη γυναίκα του και την κόρη του στην Περιφέρεια ούτε πήραν περιφερειακά έργα τα παιδιά του.

Οταν έλαβε το λόγο ο κ. Τατούλης, είπε ότι η θέση της γιατρού συζύγου του στην Περιφέρεια ήταν νόμιμη και ότι η πρόσληψη της κόρης του για ένα έτος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας έγινε γιατί είχε όλα τα νόμιμα προσόντα. Κατηγόρησε δε τον κ. Νίκα ότι γυρνάει στους νομούς και λέει «θα βάλω τον Τατούλη φυλακή». Στη συνέχεια, αποκαλώντας ειρωνικά τον κ. Νίκα «μειλίχιο», άφησε υπονοούμενα γα τη φοιτητική δράση του περιφερειάρχη και πρόσθεσε: «Στο σαϊτοπόλεμο έτρεξε να κρυφτεί (σ.σ. ο κ. Νίκας) σαν κλέφτης, δείχνοντας ως υπεύθυνο έναν από τους συνεργάτες του». Και αμέσως μετά είπε ότι δεν έχει μιλήσει ποτέ για τις σχέσεις της οικογένειας Νίκα με τον ΣΥΡΙΖΑ και την εξέλιξή του.

Απαντώντας ο Παν. Νίκας είπε ότι τα τραύματα της εκλογικής ήττας του Πέτρου Τατούλη δεν έχουν επουλωθεί. Ανέφερε ότι ενώ υπήρχε ανάγκη γιατρού σε Λακωνία και Αργολίδα, ο κ. Τατούλης κράτησε τη σύζυγό του στην Αρκαδία, μετακινώντας γιατρούς από τη Μεσσηνία και την Κορινθία αντίστοιχα. Κλείνοντας, είπε ότι η Αρκαδία είναι ο πιο φτωχός νομός της Πελοποννήσου – υπονοώντας ευθύνες Τατούλη.

Ανταπαντώντας ο Π. Τατούλης χαρακτήρισε «αδιόρθωτο» τον Παν. Νίκα, και απαντώντας για την Αρκαδία είπε ότι έχει το μεγαλύτερο ΑΕΠ από όλους του νομούς της Πελοποννήσου και τις μεγαλύτερες αποταμιεύσεις μετά τη Λακωνία. Κλείνοντας την ομιλία του, είπε στον κ. Πουλοκέφαλο που τον είχε διακόψει «έχεις κάποιο ψυχιατρικό πρόβλημα» - και εκείνος απάντησε «να το κοιτάξει πρώτα ο ίδιος και μετά να κάνει συστάσεις. Ο,τι λέτε κ. Τατούλη σας το επιστρέφω».

Ο κ. Νίκας παίρνοντας πάλι το λόγο κατήγγειλε ότι η «Πελοπόννησος ΑΕ» έχει έλλειμμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και τίθεται θέμα λειτουργίας της.

Μετά από λίγη ώρα, σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του προέδρου του Σώματος Μανώλη Σκαντζού και του Πέτρου Τατούλη, όταν ο τελευταίος είπε ότι ο κ. Νίκας αποκαλούσε στο παρελθόν «καραγκιόζη» τον κ. Σκαντζό. Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου αποκάλεσε «ψεύτη» τον κ. Τατούλη και είπε ότι ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» θα πρέπει να αποδείξει στο δικαστήριο τους ισχυρισμούς του.

Θ.Λ.