Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020 21:08

Δεν υπάρχει νοσοκομείο αναφοράς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν υπάρχει νοσοκομείο αναφοράς, υπάρχει έλλειμμα κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και γενικώς είμαστε σε μέτριο επίπεδο. Με αυτά τα λόγια περιέγραψε την κατάσταση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ενημερώνοντας το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη χθεσινή πρωινή σύσκεψη των 13 περιφερειαρχών με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Νίκας τόνισε ότι μόνο ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) είναι υπεύθυνος για τα μέτρα αντιμετώπισης της επιδημίας του κορονοϊού και ότι όλες οι Περιφέρειες είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μιλώντας για τις ελλείψεις υποδομών υγείας, υπενθύμισε ότι νοσοκομείο αναφοράς για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι αυτό του Ρίου και ζήτησε να συμμετέχουν αιρετοί της αυτοδιοίκησης στις διοικήσεις των νοσοκομείων.

Ο κ. Νίκας είπε ότι σύμφωνα με τον πρωθυπουργό υπάρχει δυνατότητα στήριξης των επιχειρήσεων και ότι σύντομα η κυβέρνηση θα εξαγγείλει μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας. Ο κ. Νίκας παρέδωσε στον πρωθυπουργό επιστολή των ξενοδόχων της Πελοποννήσου, στην οποία επισημαίνεται το πρόβλημα των ακυρώσεων και της επιστροφής των σχετικών προκαταβολών που έχουν δοθεί από τους πελάτες.

Ο περιφερειάρχης παρατήρησε ότι κανένας δεν γνωρίζει αν θα ανοίξουν οι εκπαιδευτικές μονάδες μετά τις 24 Μαρτίου και ότι η σχετική απόφαση θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της επιδημίας.

Τέλος κάλεσε τους επικεφαλής των παρατάξεων να αποφασίσουν αν οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου θα γίνονται με μειωμένη σύνθεση ή μέσω τηλεδιάσκεψης.

Θ.Λ.