Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 16:51

Τέλος του μήνα στην Κομισιόν το νέο ΠΕΠ Πελοποννήσου


Πριν το τέλος Ιανουαρίου θα υποβληθεί στην Κομισιόν η επίσημη πρόταση αναθεώρησης του ΠΕΠ Πελοποννήσου, η οποία περιλαμβάνει το δίκτυο του δημόσιου φορέα φυσικού αερίου στις μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας και τη βελτίωση / εκσυγχρονισμό της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος - Άργος - Ναύπλιο.

Η Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος θα ξεκινήσει τις ενέργειες για την ένταξη στο πρόγραμμα αυτών των σημαντικών έργων για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ θα εξελίσσονται οι τυπικές διαδικασίες έγκρισης της αναθεώρησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας, σύμφωνα με την οποία: "Οι εργώδεις προσπάθειες του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, των συνεργατών του και των υπηρεσιών της Περιφέρειας κατέστησαν δυνατό να εξασφαλιστεί, όπως προκύπτει, η σύμφωνη γνώμη των υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επίσημη υποβολή της πρότασης αναθεώρησης του ΕΠ «Πελοπόννησος»".
Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: "Ικανοποιημένος από τη διαφαινόμενη εξέλιξη δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, ο οποίος εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Κάρστεν Ράσμουσεν, επικεφαλής του τμήματος Ελλάδος - Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG REGIO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τα μέλη της εν λόγω Διεύθυνσης της Ε.Ε.".