Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2013 07:15

Στην Καλαμάτα για το Λιμενικό Ταμείο ο Μαν. Αγγελάκας

Το θέμα που έχει προκύψει με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας έρχεται να εξετάσει στην Καλαμάτα, τις επόμενες ημέρες, ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας.

Αυτό γνωστοποίησε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, απαντώντας σε ερώτηση της «Ε» σχετικά με την υπόθεση αυτή.

 «Πώς γίνεται στην Τρίπολη να δίνουμε τα χέρια και μετά να προκύπτουν θέματα για την περιουσία;» αναρωτήθηκε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας παράλληλα ότι ο γ.γ. οφείλει να λύσει το πρόβλημα.

Την ίδια στιγμή επέρριψε ευθύνες στον Μ. Αγγελάκα για το έγγραφό του προς το Λιμενικό Ταμείο, με το οποίο ζητεί από τη Λιμενική Επιτροπή να τακτοποιήσει τις διάφορες εκκρεμείς υποθέσεις του Ταμείου:

«Ουσιαστικά συστήνει να μη γίνει τίποτα από τον δήμο -αν έχουν τακτοποιηθεί όλα για τα επόμενα 5-6 χρόνια από το Λιμενικό Ταμείο, πώς θα ασκήσει πολιτική η δημοτική αρχή;» σημείωσε ο Π. Νίκας, υπογραμμίζοντας παράλληλα: «Προφανώς ο Δήμος Καλαμάτας δεν θα αναγνωρίσει οποιαδήποτε δέσμευση αναλάβει το Λιμενικό Ταμείο μετά το έγγραφο του γενικού γραμματέα. Ενδεχομένως δε το θέμα να τεθεί προς συζήτηση και στην ΠΕΔ, ενώ ο δήμος επιφυλάσσεται να αποσύρει τον εκπρόσωπό του από τη Λιμενική Επιτροπή» κατέληξε ο δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, τονίζοντας ότι «αυτό που ζητεί ο δήμος είναι να εφαρμοστεί ο νόμος».