Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2021 16:30

Επερώτηση για τις ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών του Νοσοκομείου Καλαμάτας από την “Αγωνιστική Συνεργασία”

"Επερώτηση για τις ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών του Νοσοκομείου Καλαμάτας" κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου” Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας.

Αναλυτικά η επερώτηση:

«Σας είναι γνωστό φυσικά το SOS που έχουν κατ’ επανάληψη απευθύνει οι γιατροί του Νοσοκομείου Καλαμάτας προς Υπουργείο Υγείας και τονίζουν ότι “Το Νοσοκομείο βρίσκεται σε οριακή κατάσταση”. Το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών του ΕΣΥ του Νομού Μεσσηνίας επανήλθε πριν μια εβδομάδα και έκανε δραματική έκκληση προς το Υπουργείο Υγείας, την 6η ΥΠΕ και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, προκειμένου να ενισχυθεί το Νοσοκομείο με ειδικότητες πνευμονολόγων, εντατικολόγων, παθολόγων αλλά και να βρεθεί τρόπος ώστε να καλυφθούν τα κενά που προέκυψαν από την αναστολή των 24 νοσηλευτών του Νοσοκομείου.

Κ. περιφερειάρχη, επειδή:

1. Η υγεία αλλά και η ζωή των πολιτών της Μεσσηνίας κινδυνεύει αφού το Νοσοκομείο αδυνατεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες των πολιτών
2. Η κυβέρνηση δεν κάνει προσλήψεις ούτε γιατρών ούτε νοσηλευτών διότι προφανώς θεωρεί προτεραιότητα την πρόσληψη συνοριοφυλάκων στη Κορινθία και την Αργολίδα! μια και μάλλον τα σύνορα της χώρας κατά τον κ. Μητσοτάκη είναι στον Ισθμό!
3. Εσείς ως περιφερειάρχης δεν έχετε μέχρι σήμερα κάνει καμία ενέργεια προς τη κυβέρνηση για να απαιτήσετε.

Με βάση όλα αυτά σας ρωτάμε:

Εχετε σκοπό να απαιτήσετε να γίνουν σήμερα έστω προσλήψεις και να συγκρουστείτε με την κυβέρνηση για να προστατευθεί η υγεία και η ζωή των πολιτών;».