Τρίτη, 23 Απριλίου 2013 22:55

Ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού ζητεί ομόφωνα το Περιφερειακό

Ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ζητεί την ολοκλήρωση του έργου της Ολυμπίας Οδού έως την Τσακώνα, όπως προβλέπεται στη σύμβαση παραχώρησης που έχει ψηφίσει η Βουλή.

 

Το Συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση επικαιροποίησε παλιότερο σχετικό ψήφισμά του.

Σε δηλώσεις του χθες, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Π. Αλευράς χαρακτήρισε απαράδεκτη την οποιαδήποτε αναβολή, παράταση ή καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου, επισημαίνοντας πως «δε συμβιβαζόμαστε μ’ αυτό. Θα προασπίσουμε την ανάπτυξη και τα συμφέροντα της Περιφέρειας και της Μεσσηνίας με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο».

Παρατήρησε ότι η Ολυμπία έως την Τσακώνα, σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης, πρέπει να ολοκληρωθεί σε 70 μήνες, 28 μήνες μετά την ολοκλήρωσή της έως τον Πύργο, και πρόσθεσε πως είναι αναπτυξιακό έργο καθώς συνδέεται με τα διευρωπαϊκά δίκτυα. 

Ο κ. Αλευράς επεσήμανε ότι «εκκρεμεί εδώ και 4 μήνες το ραντεβού με τον πρωθυπουργό - έχει αναλάβει να το διεκπεραιώσει ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού κ. Τζαβάρας» και πρόσθεσε: «Θα προσφύγουμε και στα ελληνικά και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν χρηματοδοτεί έργα που το φυσικό τους αντικείμενο δεν ολοκληρώνεται».

Γ.Σ.