Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2021 08:33

Σύσκεψη για την πορεία των εργασιών στους επαρχιακούς δρόμους της Μεσσηνίας

 

Σύσκεψη για την πορεία των εργασιών σε επαρχιακές οδούς της Μεσσηνίας συγκάλεσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος.

Στην επαρχιακή οδό Άγιος Ανδρέας - Λογγά - Καλλιθέα - Πύλος εκτελούνται έργα  προϋπολογισμού 247.000. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας: "Έχει ολοκληρωθεί το μέρος των τεχνικών που προβλέπονταν από τη μελέτη, έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της κατολίσθησης με αντίστοιχη διαπλάτυνση της οδού στην περιοχή Μηλίτσας, έχει υλοποιηθεί διαμόρφωση των τάφρων της οδού για μήκος 31 χιλιομέτρων και τέλος έχει κατασκευαστεί επενδεδυμένη τάφρος, μήκους 400 μέτρων με στόχο την ορθολογική διαχείριση της απορροής των ομβρίων υδάτων. Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης κατά θέσεις και τέλος απομένει η εργασία διαγράμμισης και σήμανσης της οδού".

Στην επαρχιακή οδό Ανδρούσα - Καλογερόρραχη - Λάμπαινα - Τρίκορφο εκτελούνται εργασίες 339.000 ευρώ. Σύμφωνα με την Περιφέρεια: "Έχουν ολοκληρωθεί οι ασφαλτικές εργασίες και η οριζόντια σήμανση και ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες τα τεχνικά έργα που προβλέπονταν. Ειδικότερα, τελειώνει η αποκατάσταση της κατολίσθησης στην περιοχή του Λαντζουνάτου και αντιμετωπίζεται η διευθέτηση των ομβρίων με κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου, ενώ κατασκευάζονται πτερυγιότοιχοι, σε υφιστάμενο τεχνικό έργο για τη στερέωση των πρανών της οδού, στην αρχή της 22ης επαρχιακής και μετά τη διασταύρωση προς Αρχαία Μεσσήνη".

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο περιφερειακός σύμβουλος Τάσος Σαρδέλης, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων Παναγιώτης Γιαννακέας, οι ανάδοχοι και οι επιβλέποντες των έργων.