Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 18:00

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Πολιτική σύγκρουση για την εκπροσώπηση στην ΕΝΠΕ

Σε πολιτική σύγκρουση εφ’ όλης της ύλης εξελίχθηκε η επικαιροποίηση των στοιχείων των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στην ΕΝΠΕ, καθώς η περιφερειακή αρχή εκτίμησε πως έχει δικαίωμα να ορίσει νέα πρόσωπα μετά από ψηφοφορία, ενώ η παράταξη του Πέτρου Τατούλη υποστήριξε πως δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης των μελών που είχαν εκλεγεί.

Ο κ. Τατούλης κατηγόρησε τον κ. Νίκα ότι για λόγους εκδίκησης θέλει να απομακρύνει την περιφερειακή σύμβουλο Μαργαρίτα Σπυριδάκου από το Δ.Σ. της ΕΝΠΕ. Το ίδιο υποστήριξε και η ανεξάρτητη σύμβουλος Μαργαρίτα Σπυριδάκου κατηγορώντας τον κ. Νίκα πως την εκδικείται επειδή ανεξαρτητοποιήθηκε. Η κ. Σπυριδάκου άφησε υπονοούμενα για τον "κομματικό πατριωτισμό" του κ. Νίκα ενώ η ίδια στήριξε το κόμμα στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ και στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Απαντώντας ο κ. Νίκας τόνισε ότι όχι απλώς δεν εκδικείται κανέναν, αλλά δεν χαρακτηρίζει και κανέναν αποστάτη όπως είχε κάνει νωρίτερα ο κ. Τατούλης. Ο κ. Νίκας είπε επίσης ότι δεν βρίζει και "φωτογράφισε" τον κ. Τατούλη λέγοντας πως άλλοι έχουν βρίσει τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά και τον νυν πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Επανέλαβε πως ο κ. Σαμαράς τον στήριξε προεκλογικά και ότι τον ευχαριστεί για τη στήριξη και πρόσθεσε ότι ποτέ δεν στράφηκε εναντίον του κ. Σαμαρά προκαλώντας όποιον έχει στοιχεία για το αντίθετο να τα δημοσιοποιήσει.

Τελικώς με μυστική ψηφοφορία η παράταξη του κ. Νίκα εξέλεξε αντιπροσώπους για τη γενική συνέλευση της ΕΝΠΕ τους Μανώλη Σκαντζό, Τάσο Σαρδέλη και Άγγελο Χρονά. Την παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» θα εκπροσωπήσουν ο επικεφαλής της Πέτρος Τατούλης και οι σύμβουλοι Ντίνα Νικολάκου και Αντωνία Μπούζα.