Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2021 22:41

Σύμβουλοι Τατούλη κατά της μεταφοράς απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη

Αρκάδες περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης Τατούλη κατηγορούν με κοινή επιστολή τους τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα ότι επιδιώκει να γίνεται επεξεργασία όλων των απορριμμάτων της Πελοποννήσου στην Παλαιόχουνη.

Συγκεκριμένα οι Β. Γιαννακούρας, Γ. Ρουμελιώτης και Κ. Παπαντωνίου αναφέρουν στην κοινή επιστολή τους ότι "με βασικό υπεύθυνο τον κ. περιφερειάρχη προσωπικά και τις παλινωδίες του, το έργο ΣΔΙΤ που παρέλαβε από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή έχει τροποποιηθεί πλήρως. Η τροποποίηση αυτή είναι εις βάρος της Αρκαδίας αφού είναι ξεκάθαρο πλέον πως ο κ. Νίκας θέλει να μετατρέψει την Αρκαδία σε σκουπιδότοπο της Πελοποννήσου. Η Σπάρτη είναι μόνο η αρχή, η Καλαμάτα ακολουθεί και ο σχεδιασμός είναι, όλα τα σκουπίδια να έρθουν στην Αρκαδία".

Οι τρεις σύμβουλοι υποστηρίζουν επίσης ότι η "περιφερειακή αρχή του κ. Νίκα ήταν απολύτως εχθρική απέναντι στην Αρκαδία. Καθυστερούν με σκοπιμότητα την υλοποίηση εκατοντάδων έργων που τους παραδώσαμε είτε από το ΕΣΠΑ, είτε από το ΠΔΕ, είτε από το Λιγνιτόσημο, είτε από το ΤΑΠΤοΚ, τα οποία στο σύνολό τους ξεπερνούν τα 30.000.000 ευρώ. Ο κ. Νίκας εδώ και 2 χρόνια δυσφημεί την Αρκαδία, παρουσιάζοντάς την ως υπανάπτυκτη περιοχή. Αδιαφορεί πλήρως για τις καταστροφικές επιπτώσεις των πρόσφατων πυρκαγιών σε Γορτυνία και Μεγαλόπολη με αποκορύφωμα τον εμπαιγμό των Γορτύνιων πυρόπληκτων πολιτών την ώρα της καταστροφής με το περιβόητο «λεφτά έχομεν»!".