Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2021 16:42

Πελοπόννησος: Καθυστερεί στο Ελεγκτικό η έναρξη διαχείρισης απορριμμάτων

Η έναρξη διαχείρισης των απορριμμάτων στη μονάδα της Παλαιόχουνης καθυστερεί λόγω του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δήλωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου.

Ο κ. Νίκας είπε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο θα συνεδριάσει στις 18 Δεκεμβρίου και ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν ολιγοήμερη υπομονή, μετά τη δεκάχρονη περιπέτεια της προσπάθειας για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Ανέφερε πως η αρχική εκτίμηση για έναρξη της διαχείρισης στην Παλαιόχουνη την 1η Δεκεμβρίου δεν επαληθεύτηκε κι ότι καθυστερούν και οι μονάδες σε Σκάλα και Καλλιρρόη.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κ. Νίκας είπε ότι στην Παλαιόχουνη δεν πρόκειται να πάνε περισσότερα σκουπίδια από όσα ορίζει η σύμβαση, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάνε με υπουργική απόφαση σκουπίδια από δήμους που δεν προβλέπει η σύμβαση.

Απαντώντας, χωρίς να τους κατονομάσει, στους Αρκάδες συμβούλους της παράταξης Τατούλη που τον κατηγόρησαν πως θέλει να μεταφέρει τα σκουπίδια όλης της Πελοποννήσου στην Παλαιόχουνη, ο κ. Νίκας άφησε αιχμές εναντίον όσων αποφάσισαν να φέρουν στην περιοχή τα σκουπίδια της Αργολίδας και της Κορινθίας.

Θ.Λ.