Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 21:10

Κατασκευή τεχνητού υφάλου στον Κυπαρισσιακό Κόλπο

Με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμο Κεδίκογλου, αρμόδιο για την Αλιευτική Πολιτική, συναντήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Στάθης Αναστασόπουλος.

Ο αντιπεριφερειάρχης έθεσε το θέμα της υλοποίησης έργου μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος αλιείας, για την κατασκευή τεχνητού υφάλου σε παράκτια περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου. Ενημέρωσε τον υφυπουργό ότι έχει ολοκληρωθεί η μελετητική ωρίμανση για την κατασκευή του υφάλου, έχουν ληφθεί οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις, τονίζοντας ότι προβλέπεται να κατασκευαστεί σε απόσταση 2,6 ναυτικών μιλίων βόρεια της Κυπαρισσίας και σε απόσταση 200μ. περίπου από την πλησιέστερη ακτογραμμή. Επιπλέον τόνισε ότι η αρμόδια υπηρεσία ΔΑΟΚ Τριφυλίας έχει συγκεντρώσει το φάκελο των μελετών και αδειοδοτήσεων και συνεργαζόμενοι και με το Ινστιτούτο Αλιευτικών Ερευνών θα έχουμε σύντομα και το σχεδιασμό της τριετούς παρακολούθησης του έργου, όπως απαιτεί το πρόγραμμα.

Ο υφυπουργός με τη σειρά του δεσμεύθηκε ότι θα δοθούν οι οδηγίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του επιχειρησιακού προγράμματος, ώστε να εκδοθεί η σχετική πρόσκληση για την υποβολή πρότασης.