Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2013 07:28

Τοποθέτηση Τατούλη στο κάλεσμα Σαμαρά;

Απόπειρα… συνεδρίασης σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο καθώς στις δύο προηγούμενες προσκλήσεις απουσίασε η πλειοψηφία των συμβούλων και δεν συνεδρίασε. Για τη σημερινή συνεδρίαση έχει σημάνει συναγερμός από την πλειοψηφία, ενώ εκτιμάται ότι θα προσέλθουν και σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας. Το πολιτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο ποια στάση θα κρατήσει ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης στην πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά για συσπείρωση των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων και της Κεντροδεξιάς.

Ο κ. Τατούλης συνήθως κάνει πολιτικές παρεμβάσεις στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, αυτός είναι άλλωστε και ένας από τους λόγους για τους οποίους εκφράζεται δυσφορία από πολλούς περιφερειακούς συμβούλους. Εν προκειμένω οι θέσεις του αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, καθώς ο ίδιος έχει μιλήσει για συσπείρωση των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων και για "Νέα Ελλάδα", σύνθημα - σύμβολο που χρησιμοποίησε ο κ. Σαμαράς.

Με δεδομένη τη διάταξη δυνάμεων στο σημερινό πολιτικό σκηνικό ο Πέτρος Τατούλης καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να υποστηριχθεί η εκ νέου υποψηφιότητά του από τη Νέα Δημοκρατία, συνεπικουρούμενος από μηχανισμούς που ενδημούν δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά. Ως εκ τούτου κρίσιμο ζήτημα σε ένα τέτοιο "αίτημα" δεν είναι παρά η δημόσια τοποθέτηση στην πρόσφατη πρόσκληση. Στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας όμως υπάρχουν ισχυρές αντιδράσεις σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, γεγονός που μπορεί να τροποποιήσει τα πολιτικά σχέδια του κ. Τατούλη, καθώς το μέλλον του εξαρτάται πλέον από τις σχέσεις του με τη Νέα Δημοκρατία. Η προοπτική αυτή και τα σενάρια πυροδοτούν αντιδράσεις στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, με τις ευλογίες του οποίου κέρδισε τις προηγούμενες εκλογές. Οι τριγμοί στη "Νέα Πελοπόννησο" συνδέονται και με αυτά τα σενάρια και ενδεχομένως μετατραπούν σε πολιτικό σεισμό στο ενδεχόμενο επιστροφής του περιφερειάρχη στη Νέα Δημοκρατία.