Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013 07:43

Τρικούβερτος καβγάς Αλευρά - Νικολάκου

Η αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου την Παρασκευή στην Πύλο μπορεί να ήταν εικονική, όμως ο καβγάς των αντιπεριφερειαρχών του Τατούλη ήταν πραγματικός και μάλιστα τρικούβερτος. Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα προς τη διάλυση... που αρχίζει από τη Μεσσηνία την οποία η Ντίνα Νικολάκου, alter ego του περιφερειάρχη, θεωρεί φέουδό της και με τη συμπεριφορά της προκαλεί τον τοπικό αντιπεριφερειάρχη Παν. Αλευρά.

Καίτοι στο Διοικητήριο υπάρχει γραφείο, ή τουλάχιστον υπήρχε, για τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες, ώστε να το χρησιμοποιούν όταν βρίσκονται στην Καλαμάτα, η κ. Νικολάκου έφτιαξε ένα αποκλειστικά δικό της με σκοπό να στήσει το μηχανισμό της εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών - όποιο αξίωμα κι αν θελήσει να διεκδικήσει. Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παν. Αλευράς απάντησε την Πέμπτη ότι οι ρόλοι είναι διακριτοί και ο καθένας έχει το πόστο του. Η Ντίνα Νικολάκου όμως εξαγριώθηκε, θεωρώντας αμφισβήτησή της τα όσα είπε ο Παν. Αλευράς, και με την πρώτη ευκαιρία -που ήταν η συνάντησή τους στην Πύλο- η έκρηξη έγινε.

Πώς άρχισε το επεισόδιο δεν γνωρίζουμε, αλλά αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες διηγούνται πως ο Παν. Αλευράς έλεγε προς την Ντ. Νικολάκου ότι κουμάντο στην Περιφερειακή Ενότητα κάνει αυτός, και η συνάδελφός του τού απάντησε κάτι σε στυλ… άντε παράτα μας ρε. Στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, απευθυνόμενος σε υπάλληλο της υπηρεσίας που έδινε "γραμμή" σε συνάδελφό του προφανώς κατόπιν εντολής Νικολάκου, του είπε "θα κάνεις ό,τι σου λέω εγώ και μην τολμήσεις να ξαναπάρεις τηλέφωνο υπάλληλο της Ενότητας, γιατί θα σου κόψω το χέρι". "Θα τα πω στον Τατούλη", ακούστηκε να λέει η Νικολάκου. "Να τα πεις ό,τι ώρα θέλεις", απάντησε ο Αλευράς. "Αντε ρε (...)" του ανταπάντησε η Νικολάκου.

Κάπου εκεί τελειώνει το πρώτο ημίχρονο του ματς, για να συνεχιστεί λίγο μετά στο γραφείο του δημάρχου Πύλου-Νέστορος Δημ. Καφαντάρη, όπου κλείστηκαν Τατούλης - Νικολάκου, με τη δεύτερη να βάζει θέμα του στυλ… ή αυτός ή εγώ (κάτι όμως που προέρχεται από δευτερογενή πηγή, καθώς ο ίδιος ο δήμαρχος που ήταν παρών, γνωστός για τις ισορροπίες του, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει).

Η νέα εβδομάδα που αρχίζει σήμερα θα δείξει αν η διάλυση θα επιταχυνθεί ή αν με πιο ήρεμα τα πνεύματα οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν την κόντρα σε υπηρεσιακό πεδίο, με τον Τατούλη πάντα να προσπαθήσει να συγκρατεί τις διαλυτικές τάσεις που τελευταία πληθαίνουν στο συνδυασμό. Ιδιαίτερα μετά την έμμεση αλλά σαφή προσκόλλησή του στο άρμα του Αντώνη Σαμαρά.