Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2022 20:26

Νίκας για προβληματικές μελέτες στο Μεσσήνη – Λάμπαινα (βίντεο)

 

Το έργο βελτίωσης του δρόμου Μεσσήνη – Λάμπαινα δεν έπρεπε να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα γιατί έχει προβληματικές μελέτες, δήλωσε χθες βράδυ ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Ε»  και παράλληλα άφησε να εννοηθεί ότι το έργο θα αργήσει να ξεκινήσει επειδή 170 από τους 380 παρόδιους ιδιοκτήτες δεν συμφωνούν με τις αποζημιώσεις και άρα θα αποφασίσουν τα δικαστήρια για τις απαλλοτριώσεις.

Ο κ. Νίκας αν και ρωτήθηκε επιμόνως αρνήθηκε να πει πιεί παρέλαβαν τις προβληματικές μελέτες παρέχοντας με αυτό το τρόπο άσυλο στους υπηρεσιακούς παράγοντες που δεν αντελήφθησαν μεταξύ άλλων ότι οι μελετητές δεν είχαν προβλέψει  τη μετακίνηση των δικτύων  (στύλοι φωτισμού, αγωγοί ύδρευσης κ.λ.π) Ο κ. Νίκας είπε ότι η μετακίνηση των δικτύων επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του έργου

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση της «Ε» για την παράκαμψη του Πεταλιδίου της οποίας ο διαγωνισμός δεν προκηρύχθηκε στις αρχές του Δεκεμβρίου, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί από την Περιφέρεια, ο κ. Νίκας επέρριψε για μια ακόμα φορά ευθύνες στην αρχαιολογική υπηρεσία ενώ άφησε ανοιχτή την ημερομηνία της δημοπράτησης του έργου δηλώνοντας πως έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότηση και ότι έχουν ξεκινήσει οι πρόδρομες διαγωνιστικές διαδικασίες. Ο περιφερειάρχης άφησε αιχμές και για τη χρησιμότητα του νέου δρόμου Τζάνε – Καλαμάκι λέγοντας ότι δεν μειώθηκε ο χρόνος διάνυσης της απόστασης αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ποδηλατοδρόμος μειώνει το πλάτος του οδοστρώματος κάνοντας ανέφικτη την προσπέραση οχημάτων.

Θ.Λ.