Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023 18:59

Ο Κωνσταντινόπουλος κόβει κάθε κουβέντα για Τατούλη

Οι δηλώσεις του βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για τη συνεργασία της παράταξης Τατούλη με τη Χρυσή Αυγή στην εκλογή Γιώργου Μπουλούκου στη θέση του «Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρηση», άνοιξαν το μέτωπο για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος με τις δηλώσεις στη Βουλή ουσιαστικά κλείνει το δρόμο της συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Τατούλη που επιχειρούν να ανοίξουν «πράσινοι» συνεργάτες του πρώην περιφερειάρχη όπως η Ντίνα Νικολάκου και ο Βαγγέλης Γιαννακούρας. Σηκώνοντας το γάντι η περιφερειακή σύμβουλος της παράταξης Τατούλη, Αντωνία Μπούζα, υποστηρίζει με την σειρά της ότι η επίθεση Κωνσταντινόπουλου στην παράταξη Τατούλη έχει ιδιοτελή κίνητρα και οφείλεται στην απειλή που αισθάνεται ο Αρκάς πολιτευτής από μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Βαγγέλη Γιαννακούρα με το «πράσινο» ψηφοδέλτιο.

Σε κάθε περίπτωση έχει ενδιαφέρον η θέση που θα πάρει το ΠΑΣΟΚ στην περιφερειακή εκλογική μάχη καθώς το 2010 στήριξε τον κ. Τατούλη, το 2105 είχε στηρίξει το Γιώργο Δέδε και το 2019 το Γιάννη Μπουντρούκα.
Ο κ. Κωνσταντινόπουλος δήλωσε προχθές από το βήμα της Βουλής: « Θα σας πω ένα περιστατικό για το πόσο εύκολη ήταν και πόσο γρήγορα προχωρούσε η νομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής ακόμα και στους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επειδή το έζησα προσωπικά, θέλω να σας το πω. Ήταν τόσο πια τα πράγματα ανοιχτά και «νομιμοποιημένα» -σε εισαγωγικά η λέξη-, που σε εμάς στην Πελοπόννησο η Περιφερειακή Αρχή του κ. Τατούλη ψήφισε μαζί με την παράταξη της Χρυσής Αυγής «Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης» ποιον, λέτε; Τον κ. Μπουλούκο, ο οποίος ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του Νίκου Μιχαλολιάκου. Σκεφθείτε το αυτό.
Τότε, βέβαια, πλην του ΚΚΕ και της Λιάνας Κανέλλη και του Σπύρου Λυκούδη, τα κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας δεν καταδίκασαν ότι έκανε αγωγή 100.000 ευρώ σε εμάς για φίμωση, για να μας προκαλέσει φίμωση ο κ. Μπουλούκος. Θέλω να πιστεύω ότι σήμερα η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουν μια δήλωση γι’ αυτό, εκτός πια και εάν –γιατί ακούμε πράγματα, που νομίζω ότι θα είναι fake news- ο κ. Σπίρτζης ετοιμάζεται να δώσει τη στήριξή του στον κ. Τατούλη.
Θέλω να ευχαριστήσω το ΚΚΕ και τη Λιάνα Κανέλλη εκ μέρους και των άλλων συναδέλφων που δεν είναι εδώ, όπως και τον Σπύρο Λυκούδη, τον Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γιάννη Δρόσο, την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα και ιδιαίτερα τον Ανδρέα Λοβέρδο που είναι εδώ και τον Βασίλη Κεγκέρογλου, οι οποίοι μας στήριξαν στα δικαστήρια.
Θέλω να θυμίσω σε εσάς που είστε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει κάνει αγωγή και στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και ακόμα η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί.»
Η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα έγραψε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook (σ.σ. έχει διατηρηθεί η σύνταξη της κ. Μπούζα : Έχει ξεφύγει εντελώς ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μπροστά στο απόλυτο ενδεχόμενο νίκης του Βαγγέλη Γιαννακούρα στην Αρκαδίαα και πάνω στον πανικό της ήττας του, ούτε ξέρει τι κάνει!!!
Μάλλον ξέχασε πως ο ....εκλεκτός του και επικεφαλής το 2019 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κ. Μπουντρούκας, που έγινε αμέσως έμμισθος σύμβουλος του κ. Νικα, ψήφισε από κοινού με τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στην Περιφέρει Πελοποννήσου κ. Τσεμπετζή τη διάλυση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πελοπόννησος ΑΕ και πολλές ακόμη αποφάσεις!!
Συγχαρητήρια κ. Κωνσταντινόπουλε για τις απρέπειες σας , τα δημοσιεύματα που μεθοδεύετε και όσα εκ του πονηρού μηχανεύεστε για να κρατήσετε την έδρα σας στην Αρκαδία και να διαλύσετε το κόμμα σας για μια ακόμη φορά στην Πελοπόννησο.
Ντροπή σας κύριε Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλε, να προσπαθείτε να πείσετε πως μια δημοκρατική παράταξη, συμπορεύεται με τη Χ.Α.»
Θ.Λ.