Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023 09:24

Αντεπίθεση Νίκα με πολλούς αποδέκτες - “Δεν είμαστε όλοι ίδιοι” λέει ο περιφερειάρχης

 

“Δεν είμαστε όλοι ίδιοι” ήταν η πρώτη απάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα σε ερώτηση της “Ε” με αφορμή την επαναλαμβανόμενες καταγγελίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη για τις σχέσεις του γιου του με εταιρείες που έχουν αναλάβει έργα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στον Δήμο Καλαμάτας, φωτογραφίζοντας παράλληλα τον Πέτρο Τατούλη και το περιβάλλον του ως την πηγή των “δήθεν πληροφοριών”.

“Δεν ακολουθούμε το δρόμο του. Έχουμε καθήκον να λειτουργούμε θεσμικά. Ασφαλώς έχουμε υποχρέωση καταγγελίας στις δικαστικές αρχές και στις ανεξάρτητες αρχές, αλλά

και σεβασμό στις αποφάσεις τους. Δεν μπορεί ο καθένας να παριστάνει τον εισαγγελέα, ούτε το δικαστή, σπιλώνοντας υπολήψεις και δηλητηριάζοντας το πολιτικό περιβάλλον” σημείωσε απαντώντας ο κ. Νικάς.

Ερωτώμενος για την ουσία των καταγγελλόμενων από τον κ. Πολάκη, συντονιστή του τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε πώς “ότι και να λέγεται, η ανακατασκευή του Διοικητηρίου Μεσσηνίας, αποτελεί έργο σπουδαίας σημασίας (αφαίρεση αμιάντου, υγεία, μείωση κόστους συντήρησης, λειτουργικότητα κ.α.), που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα, με λογικά επιχειρήματα, γι’ αυτό η λάσπη. Επίσης, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η αξία της ανακατασκευής της σχολής “Παπαφλέσσα”, που αποτελεί ιδιοκτησία Ν.Π.Δ.Δ., με τη δυνατότητα επανάχρησής της, την εξάλειψη της ασχήμιας από την χρόνια εγκατάλειψη του κτιρίου και τη μη καταβολή ενοικίων από το δημόσιο για τη στέγαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας και γι’ αυτό η λάσπη”.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου απαντώντας στάθηκε ιδιαίτερα στη διαδικασία συντήρησης της σχολής “Παπαφλέσσα” σημειώνοντας ότι “ έγινε προς το συμφέρον του Δημοσίου και με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με όλες τις απαραίτητες αποφάσεις οργάνων, χωρίς να κατατεθεί ούτε μία προσφυγή”.

Στη συνέχεια ο κ. Νικάς θέλοντας απαντήσει στα λεγόμενα Τατούλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο περί συγγενικού του προσώπου στο έργο ανακατασκευής του Διοικητηρίου επεσήμανε ότι “υπήρξε δύο φορές ενδελεχής έρευνα από την Αρχή Διαφάνειας με απόφαση δικαίωσης”. Ανέφερε δε ότι όσα είπε ο κ. Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο “προφανώς γίνονται ως αντιστάθμισμα σωρείας καταγγελιών για τον ίδιο και το περιβάλλον του”.

Κλείνοντας ο κ. Νικάς υπογράμμισε χωρίς όμως να τον κατονομάσει πώς “συγκεκριμένος άνθρωπος σε τοπικό επίπεδο επιδιώκει η περιφερειακή εκλογή να γίνει με πηλοφόρι και λάσπη, ως έσχατη σανίδα σωτηρίας του. Άλλωστε η λάσπη υπήρξε το όπλο σ΄ ολόκληρη την πολιτική σταδιοδρομία του”.