Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2023 13:13

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Ορθάνοικτο παράθυρο Νίκα για εκ νέου υποψηφιότητά του

 

Ορθάνοιχτο παράθυρο για να είναι πάλι υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου άφησε χθες βράδυ ο Παναγιώτης Νίκας δηλώνοντας: “Φυσικά η παράταξη μας κατέρχεται στις εκλογές με πρόσωπα τα οποία θα τα μάθετε αλλά θα έχουμε οπωσδήποτε το πιο δυνατό ψηφοδέλτιο. Θα είμαστε όλοι μαζί, είναι προφανές αυτό και κάνουμε την προσπάθεια που πρέπει και θεωρώ θα το εκτιμήσει ο λαός ώστε να συνεχίσουμε το έργο που έχουμε ξεκινήσει”. 

Όταν  η «Ε» ρώτησε αν θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου ο κ. Νίκας απάντησε επί λέξει “Εγώ είμαι μάχιμος πάρα πολλά χρόνια, ποτέ δεν υποστέλλω τη σημαία και θα είμαι μαζί”. Νωρίτερα ο κ. Νίκας είχε προσδιορίσει το χρόνο των επισήμων ανακοινώσεων λέγοντας ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις εθνικές εκλογές το Μάιο.

Αναλυτικά ο κ. Νίκας δήλωσε από το Διοικητήριο Μεσσηνίας στην Καλαμάτα:

“ Όσον αφορά τις εκλογές, για να μην έγραφε έτσι θα πάθει. Εντάξει, στην Ελλάδα συνηθίζουμε κάποιους μήνες μετά τις εκλογές να μιλάμε πάλι για τις εκλογές. Εκτιμώ ότι περί το Μάιο θα έχουν λήξει τα ζητήματα τα οποία συνδέονται με τις εθνικές εκλογές. Δεν μπορώ να κάνω εκτίμηση αν τα ζητήματα αυτά λήξουν στις πρώτες εκλογές  ή στις δεύτερες. Αλλά το  Μάιο πρέπει να έχουν κλείσει τα ζητήματα αυτά. Επομένως, τότε θα μπορούμε να μιλάμε και αυτοδιοικητικές εκλογές πρώτου και δεύτερου βαθμού. Είναι περίπου 150 ημέρες, για προσέξτε, για μετρήστε. 150 ημέρες είναι πάρα πολλές για προεκλογική περίοδο.

Φυσικά η παράταξη μας κατέρχεται στις εκλογές με πρόσωπα τα οποία θα τα μάθετε αλλά θα έχουμε οπωσδήποτε το πιο δυνατό ψηφοδέλτιο. Θα είμαστε όλοι μαζί, είναι προφανές αυτό και κάνουμε την προσπάθεια που πρέπει και θεωρώ θα το εκτιμήσει ο λαός ώστε να συνεχίσουμε το έργο που έχουμε ξεκινήσει. Δεν θα το αφήσουμε επ΄ουδενί  στη μέση αυτό το έργο. Έχουμε καιρό να τα πούμε.

Ξέρετε τα κόμματα θα ξεδιπλώσουν στις πολιτικές τους μετά τις εκλογές και θα προτείνουν τους εκπροσώπους τους. Εμείς σεβόμαστε και τα κόμματα, το λέμε εκ των προτέρων, σεβόμαστε και τους εκπροσώπους δηλαδή πρόσωπα που θα έχουν λίγη ή περισσότερη ιδεολογική αναφορά στα κόμματα που τα υποστηρίζουν. Είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε στο πλαίσιο της δημοκρατίας του κοινοβουλευτισμού, με τις προτάσεις πουν θα κάνουν τα κόμματα για τις εκλογές  και το θεσμό της περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Θα τα πούμε όλα αυτά τότε”. 

Θ.Λ.