Τετάρτη, 12 Απριλίου 2023 16:25

Θα διακοπούν το καλοκαίρι οι εργασίες στον παραλιακό δρόμο της Στούπας 

Η πορεία του έργου βελτίωσης του παραλιακού δρόμου στην Στούπα εξετάστηκε σε σύσκεψη στην Τρίπολη στην οποία προήδρευσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε πως το έργο θα συνεχιστεί  μέχρι το τρίτο δεκαήμερο του ερχόμενου Μαΐου, ενώ το διάστημα Ιουνίου – Σεπτεμβρίου δεν θα γίνονται εργασίες, με την αυστηρή προϋπόθεση ότι ο υπό ανάπλαση χώρος θα πρέπει να είναι απολύτως ασφαλής και λειτουργικός το πιο πάνω τετράμηνο.

Το εν λόγω έργο δαπάνης 700.000 ευρώ που υλοποιείται στο πλαίσιο της ΟΧΕ Μάνης, συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και δικαιούχος του οποίου είναι ο Δήμος Δυτικής Μάνης.

 προβλέπει την βελτίωση και ανάπλαση του παραλιακού δρόμου της Στούπας, μήκους 422 μέτρων περίπου, με αποξήλωση όλων των υλικών, των πεζοδρομίων, των υφιστάμενων κρασπέδων και ρείθρων.

Στη σύσκεψη  συμμετείχαν μεταξύ άλλων -δια ζώσης ή μέσω τηλεδιάσκεψης-, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ανδρέας Τσουκαλάς, ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, και  υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας και της ΕΥΔΕΠ.