Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2023 09:24

Κρίσιμες συναντήσεις και επαφές για υποψήφιο Περιφερειάρχη - Πιθανότατα σήμερα η απόφαση Μητσοτάκη

 

Ο Δημήτρης Πτωχός φαίνεται να είναι ο εκλεκτός της Ν.Δ για υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Συγκεχυμένες είναι όμως οι πληροφορίες για το αν έχει δώσει την τελική έγκριση ο Κυριακός Μητσοτάκης ο οποίος αναμένεται να κάνει και τις τελευταίες πυροσβεστικές κινήσεις προκειμένου να επιτευχθεί η ενότητα του χώρου. Ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας από την πλευρά του συνεχίζει να δηλώνει αποφασισμένος να διεκδικήσει την περιφέρεια ακόμα και χωρίς την επίσημη στήριξη της Ν.Δ. Σήμερα πάντως θεωρείται κρίσιμη ημέρα γιατί θα γίνουν σειρά συναντήσεων και επαφών  με τη συμμετοχή και του ίδιου του Πρωθυπουργού προκειμένου να κλείσει το θέμα και να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις 

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προγραμματίσει σήμερα  συνάντηση με παράγοντες από την Πελοπόννησο στην οποία ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την απόφαση για την υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού, στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας και κατ’ επέκταση την «καρατόμηση» Νίκα.  Άλλες πηγές αναφέρουν ότι στη συνάντηση θα γίνει συζήτηση προκειμένου ο Πρωθυπουργός να ακούσει όλες τις πλευρές και να λάβει την τελική του απόφαση. Υπογραμμίζεται μάλιστα ότι το “άδειασμα” Νίκα δεν είναι μια εύκολη υπόθεση για το πρωθυπουργό μιας και υπήρχε για χρόνια ιδιαίτερη πολιτική σχέση. Ο Παναγιώτης Νίκας  δείχνει να επιμένει, προβάλλοντας μάλιστα παντού το έργο του και είναι πολύ δύσκολο στην παρούσα φάση να κάνει στην άκρη. 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η όποια απόφαση θα έχει πολιτικό κόστος για τη Ν.Δ όποιο υποψήφιο και αν επιλέξει. Με βάση την τελική επιλογή θα τοποθετηθούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που κινούνται στην κατεύθυνση της ξεχωριστής διακριτής υποψηφιότητας. Το διχασμό στη Ν.Δ και την πιθανή  αδυναμία των κόμματων της αντιπολίτευσης  να προβάλουν εναλλακτική διακριτή υποψηφιότητα  θα προσπαθήσει  να εκμεταλλευτεί ο πρώην περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.