Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2023 08:46

Εβδομάδα ανακοινώσεων για επικεφαλής και ψηφοδέλτια - Ξεκαθαρίζει το προεκλογικό τοπίο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 

Εντός της τρέχουσας εβδομάδας θα ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο αναφορικά με τους υποψήφιους περιφερειάρχες στην Πελοπόννησο.

Ουσιαστικά εκκρεμεί η ανακοίνωση του υποψηφίου, που θα στηρίξει  το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, αφού είναι δεδομένη τόσο η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στην υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού όσο και η κάθοδος του Πέτρου Τατούλη με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο, καθώς και η υποψηφιότητα του Μανώλη Μάκαρη με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αριστερότερα δεδομένη είναι η στήριξη του ΚΚΕ στον Νίκο Κουτουμάνου και η συγκρότηση κοινού ψηφοδελτίου από τις παρατάξεις του Θανάση Πετράκου και του Παναγιώτη Κάτσαρη. Παρούσα δηλώνει και η επικεφαλής της “Πράσινης Πελοποννήσου” Δήμητρα Λυμπερόπουλου.

Δεξιότερα σχεδόν σίγουρο είναι πως θα υπάρξει υποψήφιος περιφερειάρχης και από το στρατόπεδο των Σπαρτιατών .

Χθες αργά το βράδυ συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και ενέκρινε την εισήγηση στήριξης του Μανώλη Μάκαρη και στελέχωσης του περιφερειακού ψηφοδελτίου με αναγνωρίσιμα κομματικά στελέχη. Το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα τη στήριξη του Δημήτρη Κουτσούλη που είχε θέσει ως προϋπόθεση για την υποψηφιότητα του τη στελέχωση του ψηφοδελτίου με κομματικά στελέχη πρώτης γραμμής.

Πλέον ναυάγησε η προοπτική συγκρότησης κοινού ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ με επικεφαλής τον Γιώργο Μπέζο, καθώς σε αυτή την πολιτική συγκυρία τα δυο κόμματα προτιμούν να καταγράψουν τις δυνάμεις τους με στόχο να αποκτήσουν προβάδισμα για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Ναυαγεί επίσης και το «αόρατο σχέδιο» υπονόμευσης όλων των κομματικών υποψηφιοτήτων της Κεντροαριστεράς με στόχο να ενισχυθεί ο συνδυασμός του Πέτρου Τατούλη με ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ .

 

Τέλος, αυτή την εβδομάδα αναμένεται  εκτός νέου απρόοπτου η παρουσίαση στη Μεσσήνη του «γαλάζιου» υποψήφιου περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Εντός της εβδομάδας επίσης ο κ. Πτωχός θα ανακοινώσει τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων ανά Περιφερειακή Ενότητα

 Θ.Λ.