Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2023 15:30

Στην Αρκαδία η πρώτη επίσημη εμφάνιση του Δημήτρη Πτωχού

Στην Αρκαδία έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δημήτρης Πτώχος.

Παραβρέθηκε την Παρασκευή, σύμφωνα με την ανακοίνωση της στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook, στα εγκαίνια των γραφείων της Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου " ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ " στην Τρίπολη μαζί με την ηγεσία της ΕΣΑΜΕΑ τον πάντα δραστήριο Γιάννη Βαρδακαστάνη αλλά και τον βουλευτή Επικρατείας του κόμματός μας Γιώργο Σταμάτη. “

O κ. Πτωχός αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση: «Η παρουσία μου στην εκδήλωση αυτή σήμανε και την επίσημη έναρξη του αγώνα για να πείσω τους συμπολίτες μας να μου δώσουν τον Οκτώβριο την εντολή να πάμε την Πελοπόννησο μπροστά.

Χαίρομαι πολύ γι’ αυτή τη σύμπτωση.
Οι πολιτικές για το κοινωνικό κράτος είναι ένας από τους επτά άξονες του προγράμματος η «Πελοπόννησος Μπροστά» και περιλαμβάνει μια ομπρέλα δράσεων.
Αναφέρω ενδεικτικά
- Ενίσχυση της δικτύωσης και της πρόσβασης όσων συμπολιτών μας έχουν ανάγκη στις υποδομές πρόνοιας και περίθαλψης .
- Εκπόνηση δράσεων άρσης των εμποδίων και βελτίωσης της πρόσβασης σε υποδομές και υπηρεσίες στην εκπαίδευση.
- Κατάρτιση και εργασιακή ένταξη των Ατόμων με Αναπηρία.
- Ανάπτυξη και ενδυνάμωση υποστηρικτικών δομών μαθησιακής υποστήριξης/ συνεκπαίδευσης μαθητών/τριών με Αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για την ισότιμη πρόσβαση και συμπερίληψη στην Εκπαίδευση.
Ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος που θα προσφέρει σοβαρές και αξιόπιστες υπηρεσίες στο επίπεδο της Περιφέρειας είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη σήμερα για την πολυσυζητημένη κοινωνική συνοχή.
Στόχος μου, σε πέντε χρόνια από σήμερα η Πελοπόννησος να έχει γίνει η περιφέρεια πρότυπο σε όλους τους τομείς από την ανάπτυξη μέχρι το κοινωνικό κράτος γιατί ο τόπος μας ανήκει σε όλους μας ανεξαιρέτως».