Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023 08:47

Υπογράφηκε η σύμβαση για σήραγγα στο Τζάνε – Καλαμάκι (βίντεο)

 

Τη σύμβαση για την ολοκλήρωση του δρόμου Τζάνε – Καλαμάκι με την κατασκευή υπόγεια σήραγγας κάτω από τις την Αρχαία Κορώνη, υπέγραψε χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ο περιφερειάρχης ζήτησε από τον εργολάβο να ξεκινήσει… αύριο τις εργασίες με στόχο να παραδοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία πριν την λήξη της θητείας του στο τέλος του έτους. Ο κ. Νίκας επεσήμανε για μια ακόμα φορά τις ευθύνες του κράτους για το δαπανηρό έργο η μελέτη του οποίου ξεκίνησε  επί νομαρχιακής αυτοδιοίκησης τη πρώτη πενταετία του 2000.  Οι μελέτες εγκρίθηκαν το 2008, το έργο βελτίωσης του τμήματος Τζάνε - Καλαμάκι μήκους 7.320 μέτρων δημοπρατήθηκε το 2012,  η σύμβαση με τον ανάδοχο υπογράφηκε στις 15 Νοεμβρίου 2013 και η αρχική προθεσμία υλοποίησης ήταν μέχρι τις 15 Μαΐου 2015.

Το έργο για το οποίο υπογράφτηκε σύμβαση χθες, είναι προϋπολογισμού 13.000.000 ευρώ και αφορά στην ολοκλήρωση της κατασκευής της επαρχιακής οδού Ριζόμυλος - Κορώνη, τμήμα γέφυρα Τζάνε - έξοδος Καλαμακίου (χ.θ. 5+200-χ.θ. 10+160), με κατασκευή σήραγγας για τη διέλευση από τον αρχαιολογικό χώρο του Πεταλιδίου.

Συνοπτικά τα έργα που θα κατασκευαστούν στο πλαίσιο της παρούσας εργολαβίας είναι τα παρακάτω:

  1. Κατασκευή αρτηρίας δίιχνης διατομής μήκους περίπου 1,05 χιλιομέτρου, με πλάτος οδού 7,5 μέτρων και ενιαίο οδόστρωμα. Σε όλο το μήκος της αρτηρίας τα έργα αφορούν σε εργασίες πλήρους κατασκευής, με εξαίρεση τμήμα μήκους περίπου 330 μέτρων όπου προβλέπεται ανακατασκευή της οδού.
  2. Κατασκευή ενός ισόπεδου κυκλικού κόμβου.
  3. Αποκατάσταση του τοπικού οδικού δικτύου με κατασκευή παράπλευρων και εγκάρσιων οδών μήκους περίπου 850 μέτρων.
  4. Κατασκευή σήραγγας μήκους 265,66 μέτρων και Cut and Cover μήκους 48,40 μέτρων
  5. Κατασκευή έργων αποχέτευσης – αποστράγγισης αρτηρίας, παράπλευρου και εγκάρσιου δικτύου και κόμβου.
  6. Εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού στον ισόπεδο κόμβο και στα υπόγεια έργα (σήραγγα και Cut and Cover)

Θ.Λ.