Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023 21:51

Μητσοτάκης με Πτωχό στην κεντρική πολιτική συγκέντρωση στην Κόρινθο (βίντεο)

«Τον Δημήτρη Πτωχό τον γνωρίζω πολλά χρόνια. Εγγυώμαι προσωπικά για την ακεραιότητα του και για τις ικανότητές του και θέλω όλες και όλοι να τον στηρίξετε για να είναι ο επόμενος περιφερειάρχης» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κόρινθο προσφωνώντας απόψε τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχό.

"Έχει όραμα, έχει σχέδιο και κυρίως είναι ένας άνθρωπος ο οποίος μπορεί να συνεργαστεί καλά μαζί μας έτσι ώστε μαζί να υλοποιήσουμε το φιλόδοξο σχέδιο που έχουμε για ολόκληρη την Πελοπόννησο και ιδιαίτερα για την Κορινθία» είπε στην συνέχεια ο πρωθυπουργός ενώ έκλεισε την προσφώνηση του δηλώνοντας «Θέλω να επαναλάβω ότι θα έχετε την επόμενη ή το αργότερο τη μεθεπόμενη Κυριακή έναν άξιο περιφερειάρχη. Θέλω όλες και όλοι να τον στηρίξετε έτσι ώστε να προσθέσουμε ακόμα μία εκλογική νίκη στο σερί στο οποίο δεν θα διακοπεί και θα συνεχισθεί και στις επόμενες περιφερειακές εκλογές.»

«Το όνομα του συνδυασμού μας, Η Πελοπόννησος Μπροστά, κωδικοποιεί το όραμά μας για τον τόπο μας.Ένας ήταν ο στόχος μας όταν μελετήσαμε σε βάθος κάθε πτυχή της ζωής στον τόπο μας: να σχεδιάσουμε ένα πρόγραμμα προσγειωμένο, υλοποιήσιμο. Όσα λέμε, ξέρουμε ότι μπορούμε να τα κάνουμε.» τόνισε στην ομιλία του ο Δημήτρης Πτωχός ενώ σε άλλο απόσπασμα της ανέφερε «Το ίδιο έκανε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έφτιαξε μια κυβέρνηση από ανθρώπους που έρχονται από διαφορετικούς χώρους. Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε κι εμείς στην Πελοπόννησο. Ο Συνδυασμός μας αποτελείται από τους πιο αξιόλογους ανθρώπους του τόπου μας, που τους ενώνει ένα κοινό όραμα: Να πάμε την Πελοπόννησο μπροστά".

Η ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ:

Αναλυτικά η προσφώνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:

"Τον Δημήτρη Πτωχό τον γνωρίζω πολλά χρόνια. Εγγυώμαι προσωπικά για την ακεραιότητα του και για τις ικανότητές του και θέλω όλες και όλοι να τον στηρίξετε για να είναι ο επόμενος περιφερειάρχης. Είναι ένας άξιος άνθρωπος προέρχεται, από αυτοδιοικητική οικογένεια, έχει μία πολύ επιτυχημένη καριέρα στον ιδιωτικό τομέα, ξέρω όμως ότι η καρδιά του πάντα χτυπούσε στο χώρο της πολιτικής δράσης. Έχει όραμα, έχει σχέδιο και κυρίως είναι ένας άνθρωπος ο οποίος μπορεί να συνεργαστεί καλά μαζί μας έτσι ώστε μαζί να υλοποιήσουμε το φιλόδοξο σχέδιο που έχουμε για ολόκληρη την Πελοπόννησο και ιδιαίτερα για την Κορινθία.

Θα το κάνουμε πράξη μαζί και αυτός είναι και ο λόγος που η Νέα Δημοκρατία έδωσε ξεκάθαρη πολιτική στήριξη σε όλους τους υποψηφίους περιφερειάρχες οι οποίοι πολιτεύονται σήμερα και διεκδικούν τη στήριξη των πολιτών με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας. Ακριβώς γιατί χρειαζόμαστε συνεργάτες σε επίπεδο περιφερειακής αυτοδιοίκησης για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους περισσότερους πόρους που αυτή η κυβέρνηση εξασφάλισε για την περιφερειακή διοίκηση Πελοποννήσου. Και είναι σημαντική αυτή η πόροι για να μπορέσουμε να δουλέψουμε μαζί τα μεγάλα έργα αλλά και τις μικρές παρεμβάσεις στην καθημερινότητα. Να μπορέσουμε να στηρίξουμε μαζί τους πολίτες όταν όταν αυτοί βρίσκονται αντιμέτωποι με φυσικές καταστροφές. Πριν έρθω εδώ να προσφωνήσω το Δημήτρη πτωχό βρέθηκα λίγο παραπέρα στην ορεινή Κορινθία να συναντήσω αγρότες δοκιμάστηκαν από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις και δεσμεύτηκα απέναντί τους ότι όπως το κάναμε τα τελευταία δύο χρόνια έτσι και τώρα ο ΕΛΓΑ με τη στήριξή του κρατικού προϋπολογισμού θα στηρίξει τους αγρότες μας να ξεπεράσουν και αυτή τη δυσκολία.

Αυτή τη στήριξη δεν θα μπορούσαμε να την είχαμε πετύχει εάν η οικονομία μας δεν πήγαινε πιο καλά, εάν δεν μπορούσαμε να παράγουμε ισχυρά πλεονάσματα. Θυμάστε προεκλογικά σας μίλησα ακριβώς για αυτό: Πώς συνδέονται οι μεγάλες επιδόσεις της χώρας με τη βελτίωση της καθημερινότητας της καθεμιάς και του καθένα από εσάς. Ο αγρότης θα πάρει στήριξη από τον ΕΛΓΑ ακριβώς γιατί ο προϋπολογισμός πηγαίνει καλά. Είμαστε σε θέση σήμερα για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια να αυξήσουμε σημαντικά τους μισθούς στο δημόσιο. Σας το είχαμε πει προεκλογικά το κάναμε πράξη μας με το πρώτο μας νομοσχέδιο να αυξήσουμε τις συντάξεις και πάλι παραπάνω από 3%, να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, να ξεπαγώσουμε τις τριετίες πολύ νωρίτερα από ότι είχαμε προγραμματίσει. Όλα αυτά είναι αποτελέσματα μιας συγκροτημένης πολιτικής.

Όμως Σήμερα δεν είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για τις οικονομικές επιδόσεις της κυβέρνησης. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε το Δημήτρη Πτωχό. Θέλω να επαναλάβω ότι θα έχετε την επόμενη ή το αργότερο τη μεθεπόμενη Κυριακή έναν άξιο περιφερειάρχη. Θέλω όλες και όλοι να τον στηρίξετε έτσι ώστε να προσθέσουμε ακόμα μία εκλογική νίκη στο σερί στο οποίο δεν θα διακοπεί και θα συνεχισθεί και στις επόμενες περιφερειακές εκλογές. Σας προσκαλώ όλους μαζί να υποδεχτούμε τον επόμενο περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Δημήτρη Πτωχό".

Η ΟΜΙΛΙΑ ΠΤΩΧΟΥ

Αναλυτικά η ομιλία του Δημήτρη Πτωχού: "Δύο μήνες μετά την επίσημη έναρξη του αγώνα μας στη Μεσσήνη, στέκομαι μπροστά σας με την καρδιά γεμάτη στιγμές μοναδικής συγκίνησης από την επαφή με τους συμπολίτες μας. Και με το βλέμμα μου γεμάτο από την ομορφιά της Πελοποννήσου. Είμαι γέννημα θρέμμα της Πελοποννήσου. Εδώ γεννήθηκα. Εδώ ζω. Εδώ εργάζομαι. Εδώ έχω φτιάξει κι εγώ τη δική μου οικογένεια. Όμως, πριν τολμήσω να ζητήσω την ψήφο των συμπολιτών μου, θεώρησα χρέος μου να γνωρίσω την Πελοπόννησο ξανά, διαβάζοντας τους οικονομικούς δείκτες, τις μελέτες κάθε είδους: για τις υποδομές, το περιβάλλον, τα μνημεία. Τον 21ο αιώνα η γνώση είναι δύναμη και ικανή και αναγκαία συνθήκη για να διαχειριστούμε τις μεγάλες προκλήσεις.

Σε όλη την προεκλογική περίοδο, αποφάσισα, αντί να επιδιώξω μόνο τη δημοσιότητα μέσω των μεγάλων Μέσων Ενημέρωσης πανελλαδικής εμβέλειας, να γυρίσω την Πελοπόννησο από τη μια άκρη στην άλλη. Να συστηθώ σε όλους σας, στην καθεμία και τον καθένα ξεχωριστά, να σφίξω τα χέρια όσο το δυνατόν περισσότερων Πελοποννησίων, ζητώντας τους ταπεινά να με τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους. «Αυτή είναι η σοφία του δημοκρατικού πολιτεύματος», μου είχε πει κάποτε ένας έμπειρος πολιτικός. «Όσο και να ξέρεις ένα τόπο, πρέπει να τον γνωρίσεις από την αρχή, σπίτι-σπίτι από άλλη θέση. Να ζητήσεις την ψήφο σκύβοντας το κεφάλι». Αυτό έκανα και αυτό θα κάνω μέχρι την τελευταία στιγμή.

Το όνομα του συνδυασμού μας, «Η Πελοπόννησος Μπροστά», κωδικοποιεί το όραμά μας για τον τόπο μας. Ένας ήταν ο στόχος μας όταν μελετήσαμε σε βάθος κάθε πτυχή της ζωής στον τόπο μας: να σχεδιάσουμε ένα πρόγραμμα προσγειωμένο, υλοποιήσιμο. Όσα λέμε, ξέρουμε ότι μπορούμε να τα κάνουμε. Μαζί σχεδιάζουμε ένα νέο, βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο. Να αξιοποιήσουμε επιτέλους τα πλεονεκτήματα αυτού του τόπου! Με ραχοκοκαλιά το Περιβάλλον και όλες τις ανάγκες του και τα αιτήματα της Κοινωνίας των Πολιτών. Μαζί Δημιουργούμε ενιαία ταυτότητα για την Περιφέρειά μας. Να κάνουμε την Πελοπόννησο γνωστή σε όλο τον κόσμο. Με ένα ολοκληρωμένο 5ετές σχέδιο marketing και προώθησης για τα προϊόντα και τον τουρισμό μας.

Μαζί προσελκύουμε επενδύσεις! Ολοκληρώνουμε τον Περιφερειακό Χωροταξικό Σχεδιασμό και τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια.

Απλουστεύουμε, ψηφιοποιούμε και επιταχύνουμε διαδικασίες αδειοδότησης νέων επενδύσεων.

Δίνουμε ανάσες στην αγορά!

Καταβάλουμε προκαταβολικά όλες τις επιδοτήσεις στα πρότυπα των προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έτσι θα πάει η Πελοπόννησος μπροστά! Μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Μαζί εκσυχρονιζόμαστε!

Ψηφιοποιούμε τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Εντάσσονται όλες στο gov.gr.

Καταργούμε όλα τα ανταποδοτικά τέλη.

Εκσυγχρονίζουμε τις υποδομές και επενδύουμε στην Τεχνολογία.

Ενισχύουμε την Οδική Ασφάλεια του επαρχιακού οδικού δικτύου. Με έμφαση στις περιοχές υψηλής επισκεψιμότητας.

Αναβαθμίζουμε τις τηλεπικοινωνίες παντού με ενίσχυση της ευρυζωνικότητας των δικτύων.

Μαζί προνοούμε! Εκπονούμε νέο, βιώσιμο Σχέδιο Διαχείρισης υδάτινων πόρων. Στόχος μας: Μέχρι το 2028 να μην χάνουμε ούτε μια σταγόνα βρόχινου νερού.

Μαζί προετοιμαζόμαστε! Γιατί η κλιματική κρίση δεν περιμένει.

Θέτουμε σε λειτουργία το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας.

Δημιουργούμε Κέντρο Παρακολούθησης Επιπτώσεων Κλιματικής Κρίσης.

Ιδρύουμε Σύνδεσμο Προστασίας Δασών Περιφέρειας Πελοποννήσου με τη συμμετοχή και των 26 Δήμων μας, στα πρότυπα του ΣΠΑΥ στην Αττική.

Σχεδιάζουμε το πρόγραμμα «Πελοπόννησος Net Zero 2040».

Μαζί αναδεικνύουμε τον τόπο μας!

Διπλασιάζουμε τον ετήσιο προϋπολογισμό της Περιφέρειάς μας για τον Πολιτισμό.

Ενοποιούμε μνημεία και πολιτιστικούς μας χώρους, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε το πρόγραμμα «Ένας Περίπατος στην Ιστορία».

Μαζί ενισχύουμε τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Στηρίζουμε τα παιδιά και τους νέους σε κάθε επίπεδο με το Πρόγραμμα «5x3».

Μεριμνούμε για τους μεγαλύτερους σε ηλικία που έχουν ανάγκη, με το Πρόγραμμα «Μένω στο σπίτι μου».

Έχουμε το σχέδιο. Μαζί μπορούμε να το κάνουμε πραγματικότητα.

Ελάτε να πάμε ΜΑΖΙ την Πελοπόννησο μπροστά!

Ξέρω καλά τι σημαίνει συνεργασία ανθρώπων που έρχονται από διαφορετικές αφετηρίες αλλά έχουν έναν κοινό στόχο: Το 2012-2014 εργάστηκα για μια κυβέρνηση που σχημάτισαν τρεις παλιοί αντίπαλοι. Η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά. Η θητεία μου αυτή ήταν ένα μεγάλο σχολείο. Ξεκινήσαμε ο ένας δύσπιστος για τον άλλον. Αλλά μας ένωσε ένας κοινός στόχος. Να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια.

Στο τέλος, παρά τις τόσες δυσκολίες, πήραμε το πιο μεγάλο μάθημα. Ότι οι διαφορετικές οπτικές, οι διαφορετικές συγκινήσεις που κουβαλάει ο καθένας μας, μπορούν όταν υπάρχει ένας κοινός στόχος, να γίνονται πλεονέκτημα και πλούτος.

Το ίδιο έκανε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έφτιαξε μια κυβέρνηση από ανθρώπους που έρχονται από διαφορετικούς χώρους. Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε κι εμείς στην Πελοπόννησο. Ο Συνδυασμός μας αποτελείται από τους πιο αξιόλογους ανθρώπους του τόπου μας, που τους ενώνει ένα κοινό όραμα: Να πάμε την Πελοπόννησο μπροστά.

Ανεξάρτητος δεν είσαι όταν πηγαίνεις όπου φυσάει ο άνεμος, ούτε όταν είσαι πότε εδώ πότε εκεί, πότε μέσα πότε έξω, ανάλογα με το προσωπικό σου συμφέρον. Ανεξάρτητος είσαι όταν στη ζωή και στην πολιτική βάζεις μπροστά τη σύνθεση, το κοινό καλό.

Από την πρώτη μέρα του προεκλογικού αγώνα, έχω δεχτεί ύβρεις, προσωπικές επιθέσεις, χτυπήματα. Δεν απάντησα ποτέ. Γιατί πιστεύω ότι το μεγαλύτερο καθήκον μας στην πολιτική είναι να μην χαλάμε την πίστη των συμπολιτών μας στην πολιτική. Να μην τους κάνουμε να συνηθίζουν το τέρας του λαϊκισμού και της φτήνιας. Να μην αλλάζουμε τους εαυτούς μας για να μπούμε ή για να μείνουμε στην πολιτική. Αλλά να μπαίνουμε στην πολιτική για να την αλλάξουμε, να μπαίνουμε στην πολιτική για να αλλάξουμε τον κόσμο.

 

Με κατηγορούν ότι δεν ήμουν λέει «γνωστός», επειδή δεν καταδέχτηκα να κερδίσω τίποτα από την θητεία μου στην κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. Το έκανα για να προσφέρω. Χωρίς καμία εξάρτηση. Χωρίς κανέναν υπολογισμό.

Και χωρίς καμία εξάρτηση και κανέναν υπολογισμό, ανταποκρίθηκα και τώρα στην πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με ένα μόνο κριτήριο. Να προσφέρω στον τόπο που γεννήθηκα και αγαπώ. Στον τόπο που ζω. Με μόνο όραμα, να τον υπηρετήσω.

Κι έχω πάντα αυτές τις ώρες στην σκέψη μου όσα έγραψε ο Νίκος Καζαντζάκης: «Ο τόπος αυτός είναι δικός μας, σάρκα μας κι αίμα μας. Τον σκάβουμε, τον κλαδεύουμε, τον τρυγούμε, πατούμε τα σταφύλια του, πίνουμε το κρασί, τραγουδούμε και κλαίμε, οράματα κι Ιδέες ανηφορίζουν στο κεφάλι μας».

Νιώθω βαθιά μέσα μου ότι είναι χρέος μας να δώσουμε στον τόπο μας τον καλύτερο, τον πιο περήφανο εαυτό μας. Να πάμε την Πελοπόννησο μπροστά. Γι' αυτό είμαι εδώ.

Την ερχόμενη Κυριακή είναι η ώρα να μιλήσουμε όλοι εμείς.

Εμείς -όσοι μείναμε εδώ ή κι όσοι έμεινε εδώ η καρδιά τους- που πιστεύουμε και έχουμε στοίχημα να ανταποδώσουμε σ' αυτόν τον τόπο, τον τόπο μας, όλες τις εμπνεύσεις που έχουν εδώ την αφετηρία τους.

Εμείς, που έχουμε στοίχημα να συναντηθούμε από την αρχή με τη μοναδικότητα του τόπου μας, με τις ιστορίες και το μέλλον του.

Εμείς, που είναι η ώρα, οι προσωπικές μας ιστορίες, τα προσωπικά μας βιώματα και τα προσωπικά μας στοιχήματα, οι αφετηρίες μας, να βρουν προορισμό εδώ, στον τόπο μας.

Είμαστε εμείς, που νιώθουμε χρέος να ταιριάξουμε εδώ, στον τόπο μας, τις ρίζες μας, με όσα ανοίγει μπροστά μας η πρωτοπορία, η Νέα Εποχή.

Εμείς που είναι χρέος μας, να συναντήσουμε, εδώ, στην πόλη μας, στο χωριό μας, τις προσδοκίες και τις ελπίδες των δικών μας ανθρώπων. Όσων δεν έφυγαν ποτέ από εδώ· κι όσων επιστρέφουν πάντα εδώ.

Τις καλύτερες προσδοκίες όλων που η καρδιά τους και το ιδανικό τους μέλλον, είναι πάντα εδώ.

Και μαζί να αφήσουμε μια και καλή πίσω την τοξικότητα του χτες.

Μαζί να κάνουμε πράξη τα κοινά μας όνειρα για το αύριο.

Τα όνειρα και τις προσδοκίες της δικής μας γενιάς/

Αλλά και τα όνειρα και τις προσδοκίες της γενιάς των παιδιών μας.

Είναι η ώρα, εδώ στον τόπο μας, να συναντήσουμε με πίστη και γνώση το μέλλον μας.

Εδώ, στον δικό μας τόπο, να συναντηθεί με πίστη και γενναιότητα το δικό μας σήμερα, με το αύριο ενός Καινούριου Κόσμου.

Είναι η ώρα να γίνουμε ξανά εμείς, ο δικός μας τόπος, η επαναστατική πρωτοπορία μιας Νέας Ελλάδας, μιας Ελλάδας που αλλάζει, που προχωρά μπροστά, που ανοίγεται με θάρρος και δύναμη στο αύριο.

Είναι η ώρα να συστηθούμε με το μέλλον μας.

Είναι η δική μας ώρα. Εδώ, στον δικό μας τόπο.

Αυτήν την νέα σελίδα, για τον τόπο μας, θα την ανοίξουμε όλοι μαζί".