Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023 17:15

Περιοδεία Μάκαρη στην Κυνουρία

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου γιατρός Μανώλης Μάκαρης με τη συνοδεία κλιμακίου υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού Πρώτα η Πελοπόννησος περιόδευσε στην περιοχή της παραλιακής Κυνουρίας. Με κατεύθυνση το Άστρος διασχίζοντας αρχικά την περιοχή της Τεγέας διαπίστωσε την προβληματική διέλευση του κύριου συνδετήριου επαρχιακού δρόμου Τρίπολης - Άστρους μέσω των οικισμών της Τεγέας, κυρίως στο τμήμα Σταδίου - Ριζών και μετά στην περιοχή του Άστρους όπου υφίσταται ιδιαίτερη επικινδυνότητα στις διασταυρώσεις με του άξονα Κυβερίου - Άστρους - Λεωνιδίου.

Στο (Μεσόγειο) Άστρος, εκτός από επαφές με τους κατοίκους στην αγορά κι αλλού, ο κ. Μάκαρης φρόντισε με επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας να ενημερωθεί για την λειτουργία του συζητώντας με τους υγειονομικούς και το λοιπό προσωπικό. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ξεναγήθηκε επίσης κι ενημερώθηκε για τα προβλήματα στους ιστορικούς κι αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, όπως στη βίλα Ηρώδου Αττικού, στον τόπο διεξαγωγής της Β΄ Εθνοσυνέλευσης κι αλλού. Με επιτόπια επίσκεψή του επίσης στην περιοχή του Παράλιου Άστρους και στις εκβολές του ποταμού Τάνου και στον Χάνδακα ενημερώθηκε για τα σοβαρά πλημμυρικά προβλήματα που απειλούν την περιοχή για την παραλιακή διάβρωση στην τοποθεσία Ατσίγγανος κι άλλα. Με ιδιαίτερη προσοχή άκουσε επίσης την εκφραζόμενη ανησυχία τόσο από την σχεδιαζόμενη επέκταση αιολικών πάρκων στις γύρω βουνοκορφές καθώς και από την αλόγιστη υπερμεγέθη επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών στην ιδιαίτερης σημασίας για τον τουρισμό περιοχή των μοναδικών κόλπων του παραλιακού μετώπου της βόρειας και νότιας Κυνουρίας.

Στο πρόγραμμα περιλαμβανόταν ακόμα και ενημέρωση για την αγροτική οικονομία αλλά κα η επίσκεψη στις τοπικές βιομηχανίες επεξεργασίας γυαλιού Μούγιος -Μαγκλής και της εταιρίας παραγωγής αναψυκτικών ΕΛΠΑ όπου υπήρξε ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους διευθυντές αυτών των παραγωγικών μονάδων για τα προϊόντα που παράγουν, το απασχολούμενο εργατικό δυναμικό και την προώθηση των προϊόντων τους στην αγορά.

Με ενδιάμεσες στάσεις και παρατηρήσεις η περιοδεία συνεχίστηκε νοτιότερα μέσω των χωριών Κούτρουφα, Κορακοβούνι, Τυρού καταλήγοντας στο Λεωνίδιο όπου ο υποψήφιος περιφερειάρχης με τη συνοδεία του διέσχισαν την αγορά συζητώντας με τον κόσμο και τους καταστηματάρχες για την τοπική οικονομία κι άλλα θέματα. Εκεί, στην πρωτεύουσα της Τσακωνιάς διαπιστώθηκε η άκρως προβληματική κι ανεπαρκής στελέχωση του τοπικού Κέντρου Υγείας και οι κίνδυνοι που αυτό συνεπάγεται για τον ντόπιο πληθυσμό αλλά και για τους πολλούς τουρίστες που επισκέπτονται τον την περιοχή.

Τις βραδινές ώρες, κατά την επιστροφή προς την Τρίπολη το κλιμάκιο του κ. Μάκαρη επισκέφτηκε και μίλησε με τους κατοίκους στο χωριό Άγιος Ανδρέας. Ο επικεφαλής του συνδυασμού Πρώτα η Πελοπόννησος συνοδεύτηκε από τους υποψήφιος περιφερειακούς συμβούλους: Στέφανο Γκουτζιούλη, Θεόδωρο Διαμαντόγιαννη, Πέτρο Ζούνη, Νίκο Μάνο, Κωνσταντίνο Μπρούσαλη και Φιλιώ Χαρίτου.