Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 22:04

Μάκαρης από Καλαμάτα: "Να αξιοποιηθούν σωστά οι πόροι της Πελοποννήσου”

 

“Η Πελοπόννησος έχει σημαντικές πλουτοπαραγωγικές πηγές αλλά δυστυχώς δεν αξιοποιούνται σωστά. Δεν αξιοποιούνται προς τις ανάγκες του λαού προς τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφία” τόνισε στην ομιλία του απόψε στην πλατεία της Καλαμάτας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Μανώλης Μάκαρης.

Στην αρχή της ομιλία του ο κ Μάκαρης ευχαρίστησε “ τον εκλεκτό μας προσκεκλημένο καθηγητή Νίκο Φαραντούρη και τον υπουργό μας, βουλευτή Μεσσηνίας και εξαιρετικό φίλο Αλέξη Χαρίτση”. Όπως σημείωσε στη  συνέχεια”ο  αγώνας μας ξεκίνησε πριν 2 μήνες με βασικό εφόδιο την αγάπη μας για τη Μεσσηνία, την αγάπη μας για την Πελοπόννησο. Είχα την τύχη να έχω κοντά μου εξαιρετικούς ανθρώπους, άξιους συνεργάτες που αποτελούν κόσμημα για την κοινωνία της Μεσσηνίας. Μαζί λοιπόν φτιάξαμε το πρόγραμμα που έχετε στα χέρια σας και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Το πρόγραμμά μας απευθύνεται στην άνθρωπο και δίνει απαντήσεις στις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας μας που έχουμε την τιμή να υπηρετούμε.”

“Οι ακολουθούμενες πολιτικές στην Πελοπόννησο απέτυχαν σε όλα τα επίπεδα” σημείωσε ο Μάκαρης τονίζοντας:   “Παντού βλέπουμε μισοτελειωμένα έργα όπως το Φιλιατρινό Φράγμα που δεν έχει ακόμα τα δίκτυα μεταφοράς του νερού στους αγρότες, ο δρόμος Καλαμάτα- Ριζόμυλος –Πύλος Μεθώνη που δεν έχει ξεκινήσει, ο δρόμος Καλό Νερό- Τσακώνα που είναι μόνο στα χαρτιά, το λιμάνι της Κυπαρισσίας , το αλιευτικό καταφύγιο στον Μάραθο αλλά και ένα επαρχιακό δίκτυο γεμάτο προβλήματα. Αλλά και τόσα άλλα μισοτελειωμένα ή ανύπαρκτα έργα και παντού πόροι που δαπανήθηκαν χωρίς αποτέλεσμα. Θλιβερό παράδειγμα το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου που παρότι αναβαθμίστηκε παραμένει ανενεργό τόσα χρόνια.

Η Μεσσηνία έχει τεράστιες δυνατότητες για να αναπτυχθεί σε όλα τα επίπεδα προσφέροντας υψηλή ποιότητα ζωής στους κατοίκους της. Όμως χρειάζεται ένα πρόγραμμα που θα είναι ανθρωποκεντρικό με βάση τις ανάγκες των πολιτών και όχι με τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών.”

Ο Μανώλης Μάκρης καταλήγοντας  τόνισε “οι εκλογές της Κυριακής είναι πραγματικά κρίσιμες. Είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία να αλλάξουμε την πορεία της Πελοποννήσου. Μέσα από τις εκλογές θα αναδειχτούν αυτοί που θα διαχειριστούν τα εκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ, του Ταμείου ενεργειακής μετάβασης, του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Είναι πολλά τα λεφτά φίλες και φίλοι και μπορούν, με τις κατάλληλες επιλογές και τη σωστή διαχείριση να βγάλουν την Πελοπόννησο από την παρακμή στην οποία την κρατούν οι πολιτικές που ασκούνται από όλες τις προηγούμενες διοικήσεις της Περιφέρειας.

Ποιον εμπιστεύεστε, συμπολίτισσες και συμπολίτες, να διαχειριστεί αυτά τα κονδύλια; Κάποιον που ευθαρσώς δηλώνει ότι θέλει να εκλεγεί περιφερειάρχης για να συνδιοικεί με το Μέγαρο Μαξίμου ή πιο σωστά για να εκτελεί τις οδηγίες που θα του δίνονται από το Μέγαρο Μαξίμου; Ή κάποιον που είδαμε πως διαχειρίστηκε στο παρελθόν τα κονδύλια και ξέρουμε τι άφησε;

Εμείς αυτά τα κονδύλια θα τα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο και πιο παραγωγικό τρόπο για την κοινωνική πλειοψηφία της Πελοποννήσου. Θα τα επενδύσουμε σε έργα που έχει πραγματικά ανάγκη ο τόπος, έργα για τα οποία έχουμε συζητήσει αναλυτικά στις συναντήσεις μας αυτούς τους δύο μήνες.

Σας καλούμε λοιπόν να σκεφτείτε, ποιοι πιστεύετε ότι είναι οι πιο άξιοι να αναλάβουν τη διοίκηση της Περιφέρειας και να διαχειριστούν τα κονδύλια με τρόπο διαφανή και αποδοτικό για τους πολλούς; Εμάς μας ξέρετε, γνωρίζετε ότι είμαστε εδώ για να αλλάξουμε σελίδα και να βοηθήσουμε όλους τους πολίτες, να αλλάξουμε το μέλλον της Πελοποννήσου μας.

Ζητάμε λοιπόν τη ψήφο σας και δεσμευόμαστε ότι θα σας δικαιώσουμε, υποσχόμαστε ότι θα διοικήσουμε με διαφάνεια, χωρίς αποκλεισμούς. Για εμάς θα είναι πάντα “Πρώτα η Πελοπόννησος”, πρώτα οι πολίτες της!”.