Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023 09:24

Κόντρες παρασκηνίου πριν την κάλπη της Β Κυριακής - Κουτσούλης ουδέτερος με αιχμές κατά Τατούλη 

 

Ο επικεφαλής της παράταξης «Πελοπόννησος Αφετηρία Ζωής» Δημήτρης Κουτσούλης με βιντεοσκοπημένο μήνυμα του στα κοινωνικά δίκτυα καταγγέλλει ότι κάποιοι τηλεφωνικά  υποδύονται το…  ΠΑΣΟΚ και τάσσονται υπέρ συγκεκριμένης υποψηφιότητας την οποία αν δεν ονομάζει αφήνει να εννοηθεί ότι είναι η παράταξη του Πέτρου Τατούλη. 

«Μακριά από εμάς οι συμμαχίες που πλήγωσαν στο παρελθόν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούλης ενώ σε άλλο σημείο του μηνύματος του είπε «Το ΠΑΣΟΚ δεν δανείζεται. Δεν παραχωρείται. Και αυτοί πρέπει να καταλάβουν ότι αρκετά το χρησιμοποίησαν. Το ΠΑΣΟΚ αλά καρτ  πέθανε την προηγούμενη Κυριακή. Σήμερα έχει δική του παράταξη και σήμερα προχωράμε» Ο κ. Κατσούλης καλεί τους πολίτες να πάνε την Κυριακή στην κάλπη και να επιλέξουν όποιον θεωρούν καλύτερο περιφερειάρχη δηλώνοντας ότι η «Πελοπόννησος Αφετηρία Ζωής» θα είναι δίπλα του  στα θετικά και απέναντι σε ότι θεωρεί αρνητικό.

Αναλυτικά το μήνυμα του κ. Κατσούλη: «Απομένουν τέσσερις ημέρες μέχρι την εκλογή του νέου περιφερειάρχη Πελοποννήσου την Κυριακή 15 Οκτωβρίου. Όσοι με ξέρετε χρόνια, και όσοι με παρακολουθήσατε κατά την προεκλογική περίοδο γνωρίζετε ότι είμαι ο τελευταίος στην πολιτική ο όποιος θα υπερασπιζόταν την πραγματοποίηση της κοινωνίας.  Δεν θεωρώ τους πολίτες , ραγιάδες. Μακριά από εμένα οι γραμμές και οι κατευθύνσεις. Είμαι οι ο τελευταίος που θα κάνω τον πολιτικό κηδεμόνα στην Πελοπόννησο και τον πολιτικό του σωτήρα.  Ως εκ τούτου σας καλώ αφενός μεν την Κυριακή να συμμετέχετε στις εκλογές.  Η αποχή δεν είναι λύση. Και κατά δεύτερον σας καλώ, να κρίνετε εσείς ποιος από τους δύο υποψηφίους, οι οποίοι προκρίθηκαν μετά από δική σας επιλογή, είναι ο καλύτερος και αυτό να τον επιλέξετε. Να είστε βέβαιοι ότι όποιος και να είναι εμείς θα είμαστε δίπλα στα θετικά και απέναντι σε ότι θεωρούμε αρνητικό. Όχι όμως με ένα ξερό και στείρο πολιτικό λόγο αλλά με επιχειρήματα και προτάσεις για το καλό της Πελοποννήσου. Καταγγέλλω σήμερα πάρα πολλούς οι οποίοι χτυπούν τηλέφωνα σε πολίτες και υποδύονται το ΠΑΣΟΚ και λένε ότι στηρίζει συγκεκριμένη υποψηφιότητα.  Το ΠΑΣΟΚ δεν δανείζεται. Δεν παραχωρείται. Και αυτοί πρέπει να καταλάβουν ότι αρκετά το χρησιμοποίησαν. Το ΠΑΣΟΚ αλά καρτ  πέθανε την προηγούμενη Κυριακή. Σήμερα έχει δική του παράταξη και σήμερα προχωράμε.  Επίσης θα ήταν προτιμότερο αντί να χάνονται ώρες στα τηλέφωνα και να λέμε στους πολίτες τι θα κάνουν την Κυριακή με την ψήφο τους, καλό θα είναι να ακουστεί επιτέλους ο προγραμματικός λόγος. Να ακούσουμε τους δύο υποψηφίους περιφερειάρχες σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που έχει απομείνει έστω και με έναν τηλεοπτικό διάλογο μεταξύ τους έτσι ώστε ο πελοποννησιακός λαός να κρίνει και να αποφασίσει.  Μακριά από εμάς οι συμμαχίες που πλήγωσαν στο παρελθόν.  Μακριά από εμάς οι σύμπραξης που μπορεί να πλήγωσαν στο παρελθόν. Να ξέρετε ότι εμείς είμαστε εκεί που μας τοποθέτησε ο πελοποννησιακός λαός.  Μακριά από εμάς οι υπόγειες διαβουλεύσεις και οι διαπραγματευτές»  

 

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Ταυτόχρονα το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Τάσος Αποστολόπουλος αφήνει αιχμές για την «χαμηλή πτήση» του ΠΑΣΟΚ στην Μεσσηνία και ζητεί να μπει «τέλος στον αυτοδιοικητικό διχασμό του ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο» Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Αποστολόπουλου: «Ο Δημήτρης Κουτσούλης, ένας νέος άνθρωπος, έδωσε μια εκλογική μάχη μέσα σε αντίξοες συνθήκες, μα πάνω απ΄ όλα μέσα από τις γραμμές ενός κόμματος που αυτοδιοικητικά, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι βαθιά διχασμένο εδώ και χρόνια. Έδωσε έναν αγώνα με ήθος, με αξιοπρέπεια, με προγραμματικές θέσεις, με καθαρό λόγο μα πάνω από όλα μακριά από τοξικότητες….Έναν αγώνα ενωτικό, με έναν λόγο απλό, κατανοητό, βαθιά πολιτικό. Μπόρεσε και σε περιοχές όπως η Αρκαδία και η Τριφυλία να πάρει διψήφιο ποσοστό ψήφων. Εκεί που πράγματι υπήρξε πρόβλημα και που θέλει ανάλυση είναι το ποσοστό που έλαβε στη Μεσσηνία, με εξαίρεση την Τριφυλία. Είναι καθαρό ότι κάποιοι στη Μεσσηνία ήταν μόνο τυπικά μαζί του αλλά στο πεδίο ήταν αλλού ενταγμένοι…..

Τώρα έχουμε μια αναμέτρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ανάμεσα σε ένα προβεβλημένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και ενός πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας. Είναι κάτι που δεν πρέπει να μας αφορά. Δεν είναι δικό μας πρόβλημα. Ας μην ανησυχούν κάποιοι θα το λύσουν μεταξύ τους το πρόβλημα. Αυτοί ξέρουν…

Εμάς πρέπει να μας αφορούν δυο μόνα ζητήματα.

Το πρώτο έχει να κάνει πώς θα βάλουμε τέλος στον αυτοδιοικητικό διχασμό του ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο και πώς θα απομονώσουμε τις αιτίες που το διαιωνίζουν.

Το δεύτερο που μας αφορά είναι πώς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον Δημήτρη Κουτσούλη που ήταν πρόταση του Προέδρου μας Νίκου Ανδρουλάκη και των θεσμικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ.

Με απλά λόγια πώς θα ενισχύσουμε τον συνδυασμό του Δημήτρη Κουτσούλη να ενώσει τον πολιτικό μας χώρο, να βάλει φραγμό στον διχασμό και πώς την επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα τη δώσουμε με καλύτερους όρους και όχι να ψάχνουμε κάποιον κάθε φορά να πάρει στον ώμο του τον σταυρό του μαρτυρίου.

Δημήτρη καλή συνέχεια στον αυτοδιοικητικό αγώνα που μόλις άρχισε».