Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013 20:16

Πολιτιστικές διαδρομές στα αρχαία θέατρα στη συνάντηση Μπένου - Τατούλη

Τη δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών με σημείο αναφοράς τα αρχαία θέατρα της Πελοποννήσου, αποφάσισαν από κοινού ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και ο πρόεδρος του "Διαζώματος" Σταύρος Μπένος, σε συνάντησή τους χθες στην Τρίπολη.

 

Οπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια, ο κ. Μπένος δήλωσε «με τον κ. Τατούλη έχουμε κοινό όραμα για την Πελοπόννησο και τον πολιτισμό της» και έθεσε στη διάθεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου κάθε δυνατή συνδρομή για την ευόδωση ενός τέτοιου προγράμματος «το οποίο ως σκοπό έχει τη διασύνδεση των μνημείων με την τοπική και περιφερειακή οικονομία». 

Ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι «το διεθνές κύρος του κ. Μπένου σε συνδυασμό με τον πολιτισμό της Πελοποννήσου και την εξωστρέφεια που ως Περιφέρεια έχουμε αναπτύξει, έχουν ως αποτέλεσμα τη δυναμική μας παρουσία στα κέντρα λήψης αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Οπως πολλάκις έχω επισημάνει στην Πελοπόννησο ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε ό,τι καλύτερο για τον τόπο μας, χωρίς να περιμένουμε κανέναν να μας σώσει». 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κατεύθυνση του προγράμματος είναι η δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών σε όλη την Πελοπόννησο, οι οποίες θα ενώσουν τα αρχαία θέατρά της.