Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013 07:49

Κεντροαριστερό υποψήφιο περιφερειάρχη θέλει το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ της Πελοποννήσου θα κρίνει και θ' αποφασίσει αν ο νυν περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης καλύπτει το στόχο για δημιουργία μιας κίνησης σε κεντροαριστερή-προοδευτική κατεύθυνση και αν θα τον στηρίξει στις εκλογές του 2014: Αυτό ξεκαθάρισε χθες, απαντώντας σε ερώτηση της "Ε" κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Καλαμάτα, ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης - τονίζοντας ότι δε θα δοθούν χρίσματα από το κεντρικό ΠΑΣΟΚ. 

Η απάντηση αυτή, αν και αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, μάλλον δεν θα αρέσει στον κ. Τατούλη, αφού γίνεται ξεκάθαρο πως το ΠΑΣΟΚ αναζητά κεντροαριστερούς υποψήφιους και συμμάχους. Το ζητούμενο είναι τι θα πράξουν σε αυτή την περίπτωση οι "πράσινοι" περιφερειακοί σύμβουλοι που μέχρι σήμερα ακολουθούν πιστά τον Πέτρο Τατούλη. 

Είναι σίγουρο ότι πολλοί από αυτούς θα επιχειρήσουν να επιβάλουν Τατούλη στις τοπικές κοινωνίες. Ομως η πλειοψηφία των σημερινών στελεχών του ΠΑΣΟΚ έχει ταυτίσει τον κ. Τατούλη με το λαϊκισμό και την παλαιοκομματική νοοτροπία, και δεν θέλει ούτε να ακούει πως ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου μπορεί να εκφράσει τη νέα Κεντροαριστερά.