Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014 10:11

Συνεδρίαση για τα σκουπίδια την Παρασκευή στο Περιφερειακό

Την Παρασκευή 24 του μήνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου θα συνεδριάσει με αποκλειστικό θέμα τη διαχείριση των σκουπιδιών, προκειμένου να γνωμοδοτήσει για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της αναδόχου εταιρείας "ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή" για την ολοκληρωμένη διαχείριση.

Αυτό ανακοίνωσε στη χθεσινή συνεδρίαση ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, προκαλώντας τις αντιδράσεις συμβούλων των μειοψηφιών.
Ο Σωτήρης Παναγιωτόπουλος της μείζονος μειοψηφίας μίλησε για αιφνιδιασμό με σκοπιμότητα και ζήτησε η συνεδρίαση να γίνει τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, καθώς πρόκειται για πολύ σοβαρό θέμα και θα πρέπει να ενημερωθούν δήμοι και φορείς και να παραστούν περιβαλλοντολόγοι και νομικοί.
Διαφωνώντας ο κ. Τατούλης υποστήριξε ότι «φορείς και πολίτες είχαν το χρόνο να ενημερωθούν» και πως «η Περιφέρεια δεν έχει αρμοδιότητα, το Περιφερειακό Συμβούλιο απλά γνωμοδοτεί. Την απόφαση, τη μελέτη και το έργο θα κρίνει η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος».
Εντονη ήταν η διαμαρτυρία του επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Νίκου Γόντικα που ανέφερε ότι «σωστά εμείς γνωμοδοτούμε, η ΤΕΡΝΑ αποφασίζει (χωροθέτηση, τιμολόγιο) και ζήτησε να συζητηθεί το θέμα της χωροθέτησης και το Συμβούλιο να πάρει θέση. Στην ψηφοφορία που έγινε για το αν θα συζητηθεί το θέμα της χωροθέτησης, την πρόταση Γόντικα υποστήριξαν οι 8 παριστάμενοι σύμβουλοι των μειοψηφιών, ενώ την καταψήφισε η πλειοψηφία.
Η παρέμβαση της αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου, που κατηγόρησε τις μειοψηφίες πως ενώ ζητούν χρόνο, θέλουν και τώρα συζήτηση, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις του συμβούλου Παναγιώτη Βαλασόπουλου που την επέκρινε δριμύτατα για προβοκάτσια, του εκπροσώπου της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" Νίκου Πατσαρίνου και του Σ. Παναγιωτόπουλου.