Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014 23:35

Κριτική Γόντικα στην απαξίωση της ερασιτεχνικής πολιτιστικής δημιουργίας

 

Επικριτικός στη στάση της κυβέρνησης, αλλά και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως και του Δήμου Καλαμάτας, απέναντι στα ερασιτεχνικά πολιτιστικά σχήματα ήταν σε δηλώσεις του, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση Νίκος Γόντικας.

 

Οι δηλώσεις του Ν. Γόντικα έγιναν μετά το τέλος της παράστασης του έργου “Η καταδίωξη και η δολοφονία του Ζαν Πολ Μαρά” από τη “Θεατρική Διαδρομή”, σε σκηνοθεσία Κώστα Χαλκιά, την πρεμιέρα της οποίας παρακολούθησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης, που στην συνέχεια συνομίλησε με τους συντελεστές της παράστασης.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι ο Ν. Γόντικας, αφού ενημερώθηκε ότι “μετά από 20 χρόνια ίσως αυτή να είναι η πιο δύσκολη περίοδος της ''Θεατρικής Διαδρομής''” σημείωσε:

“Τα ερασιτεχνικά σχήματα διώκονται. Η φορολογία 27% που επιβάλει η κυβέρνηση στα έσοδα των ερασιτεχνικών σχημάτων, ο ΦΠΑ 13%, τα πανάκριβα τέλη που ζητάει η δημοτική αρχή Καλαμάτας για τους χώρους που ανεβαίνουν οι παραστάσεις, αντιμετωπίζουν τα ερασιτεχνικά σχήματα σαν μεγάλες επιχειρήσεις.

Συνένοχη είναι και η πλειοψηφία του ΠεΣυ του κ. Τατούλη και της κ. Νικολάκου που σκορπάει εκατομμύρια ευρώ στους ''τουρ οπερέιτορ'' και στη ''μυθική Πελοπόννησο'' για την τουριστική προβολή, δεκάρα δεν βρίσκει όμως για τα ερασιτεχνικά σχήματα που είναι υπό διωγμό”.