Τετάρτη, 01 Οκτωβρίου 2014 07:56

Η Καλαμάτα πληρώνει τον εκβιασμό Τατούλη

Η Καλαμάτα πληρώνει τα σπασμένα της σχέσης του καθεστώτος Πέτρου Τατούλη με το δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, καθώς ο περιφερειάρχης προσπαθεί να απομονώσει τον Παναγιώτη Νίκα απογυμνώνοντας από έργα τη δημοτική αρχή.

Ουσιαστικά ο κ. Τατούλης εκβιάζει το δήμαρχο Καλαμάτας για να τον αναγκάσει να αλλάξει στάση απέναντι στο σκουπιδοδιαγωνισμό και να μη βάζει όρους και προϋποθέσεις για την τιμή επεξεργασίας των σκουπιδιών και την εγγυημένη κατώτατη ποσότητα των απορριμμάτων που θα διαχειριστεί ο ανάδοχος. 

 

Αρχικά λοιπόν ο κ. Τατούλης απένταξε τα έργα ανάπλασης των πλατειών στις εκκλησίες Ανάσταση και Ανάληψη. Στη συνέχεια διαφώνησε με την εγκατάσταση των τσιγγάνων της Αγίας Τριάδας στην Μπιρμπίτα, και όλα  δείχνουν ότι σε κάθε ευκαιρία θα κόβει έργα του Δήμου Καλαμάτας μέχρι να δυσαρεστηθεί η κοινή γνώμη της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Παράλληλα η Περιφέρεια “διπλαρώνει” τους υπόλοιπους δημάρχους της Μεσσηνίας και τους υπόσχεται έργα, προκειμένου να τους πείσει να μην στηρίξουν Νίκα σε περίπτωση που είναι και πάλι υποψήφιος στην Περιφερειακή Ενωση Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου. Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας ο κ. Τατούλης συναντήθηκε με το δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα και υποσχέθηκε τα έργα που υποσχόταν και στον πρώην δήμαρχο Κώστα Κόλλια. Παράλληλα η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη συναντήθηκε με το δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο και του υποσχέθηκε αποκατάσταση του οδικού δικτύου. Στο επικοινωνιακό μέτωπο οι αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου, Περικλής Μαντάς και Ελένη Αλειφέρη εξαπέλυσαν επίθεση κατά του δημάρχου Καλαμάτας, ενώ χθες η Περιφέρεια άφηνε να εννοηθεί ότι δεν θα ακολουθήσει τον κ. Νίκα στον πόλεμο δηλώσεων.