Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014 09:44

Περιφερειακό: 2 συνεδριάσεις την ίδια μέρα και… όποιος αντέξει

Πολύωρη και κουραστική αναμένεται να είναι και πάλι η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου. Και αυτό γιατί έχουν προγραμματιστεί δύο συνεδριάσεις -  με τη δεύτερη, στις 7.30 το βράδυ, να αφορά την έγκριση του προϋπολογισμού και του πλαισίου δράσης της Περιφέρειας για το 2015.

Η συζήτηση δηλαδή για ένα τόσο σοβαρό θέμα θα γίνει μετά από 3,5-4 ώρες συνεδρίασης με συνηθισμένα αλλά και σημαντικά θέματα.
Στην πρώτη συνεδρίαση, που έχει προγραμματιστεί μετά τις 3.30 το μεσημέρι, αναμένεται να συζητηθούν οι επερωτήσεις: Του συμβούλου της παράταξης "Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία" Παναγιώτη Αλευρά με θέμα "Αποπεράτωση του δρόμου Γαργαλιάνοι-Ρωμανός. Αποζημιώσεις απαλλοτριώσεων". Των συμβούλων της παράταξης "Πελοπόννησος Πρώτα" με θέμα "Μη καταβολή αποζημίωσης απαλλοτριωθέντων ακινήτων για την κατασκευή του τμήματος Γαργαλιάνοι - Ρωμανός". Των συμβούλων της παράταξης "Πελοπόννησος Πρώτα" με θέμα "Μεταφορά δημοσίων εκτάσεων, κτηρίων και υποδομών στο ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να πουληθούν σε ιδιώτες".
Στην ίδια συνεδρίαση, ακόμα: Θα οριστούν αντιπρόσωποι και ετήσια συνδρομή στη Μεσσηνιακή Αμφικτιονία. Θα εγκριθούν οι προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεσσήνης για την αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο του δήμου και μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας και του Δήμου Πύλου - Νέστορος για τη δημιουργία και λειτουργία ενάλιου επισκέψιμου αρχαιολογικού χώρου πλησίον της Σαπιέντζας. Θα γίνουν διαβουλεύσεις της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το διακρατικό πρόγραμμα συνεργασίας "Adriatic-Ionian 2014-2020" και για το διακρατικό πρόγραμμα συνεργασίας "Balkan-Mediterranean 2014-2020".