Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014 21:19

Συζητούν πάλι για Συμπαραστάτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Με την επιλογή Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, ασχολείται και πάλι το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, που συνεδριάζει τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου, στις 4 το απόγευμα. Θα είναι η δεύτερη προσπάθεια για την επιλογή Συμπαραστάτη, καθώς η πρώτη στις 29 Οκτωβρίου απέβη άκαρπη.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι σε κείνη τη συνεδρίαση η υποψηφιότητα του Μεσσήνιου αντιπροέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Γιώργου Μπουλούκου, που ήταν και η μοναδική, συνάντησε την αντίδραση των μειοψηφιών. Την ψήφισαν οι 30 παρόντες από τους 31 συμβούλους της πλειοψηφίας, ενώ συγκέντρωσε 13 λευκά και 1 άκυρο από τις μειοψηφίες. Για να εκλεγεί ο Συμπαραστάτης χρειάζονται 34 ψήφοι, δηλαδή 3 περισσότερες από το σύνολο της πλειοψηφίας.

Ο Γ. Μπουλούκος ήταν ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης στα πρώτα 3,5 χρόνια της αιρετής Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Να επισημάνουμε πως στις 29 Οκτωβρίου η "Πελοπόννησος Πρώτα" και άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας, διαφωνώντας είχαν ζητήσει να υπάρξει ευρεία ενημέρωση και δημοσιότητα μέσω των Δικηγορικών Συλλόγων της Πελοποννήσου, ώστε να κατατεθούν κι άλλες υποψηφιότητες. Για το πρόσωπο του Γ. Μπουλούκου είχαν σημειωθεί αντιδράσεις γιατί, όπως επισημάνθηκε, είναι ταυτισμένος με τη Ν.Δ. και την παράταξη Τατούλη, ενώ είναι επίσης δικηγόρος στην Αθήνα και ζει στην Αττική.

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας θα συζητηθούν άλλα 4 θέματα υπηρεσιακού χαρακτήρα.

 

Γ.Σ.