Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015 16:46

Ο υπουργός Περιβάλλοντος κατά της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη διαχείριση απορριμμάτων

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου επέκρινε δριμύτατα για τη διαχείριση απορριμμάτων, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, σε δηλώσεις του στην Τρίπολη την περασμένη Παρασκευή.

Ο κ. Τσιρώνης που συμμετείχε σε συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ, με αφορμή το σοβαρό πρόβλημα με την αποκομιδή των σκουπιδιών που αντιμετωπίζει η Τρίπολη, μίλησε για «σκανδαλώδη παρελκυστική πολιτική από μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου». Εξηγώντας υπογράμμισε πως, «διαπιστώνουμε ότι ενώ η Περιφέρεια ανέλαβε το συνολικό έργο της χωροθέτησης της ολοκληρωμένης διαχείρισης εδώ και πολλά χρόνια, ουσιαστικά στην πράξη, όπως οι ίδιοι οι δήμαρχοι μας καταγγέλλουν, δεν έχει γίνει τίποτα». Παρατήρησε πως «έπρεπε η Περιφέρεια όλο αυτό τον καιρό να έχει λύσει το πρόβλημα στο βαθμό που το ανέλαβε από τους δήμους. Εξουσιοδοτήθηκε από τους δήμους να κάνει τις χωροθετήσεις, να έχει βρει τις περιοχές, να έχει εξασφαλίσει τις συναινέσεις και να μην έχει υπάρξει αυτή η ωρολογιακή βόμβα».

Μάλιστα, ο υπουργός Περιβάλλοντος σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει σε λειτουργία της το 40% των ΧΑΔΑ της χώρας, για τους οποίους η χώρα πληρώνει βαρύτατα πρόστιμα». Οσον αφορά την ευθύνη διαχείρισης των απορριμμάτων επεσήμανε πως «τα απορρίμματα στο βαθμό που είναι σύμμικτα είναι ιδιοκτησία του δήμου και ο δήμος έχει την αποκομιδή. Ο σχεδιασμός και η χωροθέτηση ανήκει στην Περιφέρεια».