Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015 13:11

Στοιχεία για την "Πελοπόννησος Α.Ε." ζητεί ο Πατσαρίνος

Στοιχεία για την Αναπτυξιακή Εταιρεία "Πελοπόννησος Α.Ε." και τον τρόπο λειτουργίας της ζητεί από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου και πρόεδρό της, Πέτρο Τατούλη, ο Νίκος Πατσαρίνος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Οπως παρατηρεί ο Ν. Πατσαρίνος στο σχετικό έγγραφό του προς τον περιφερειάρχη, «επανειλημμένα έχουμε θέσει ζητήματα ενημέρωσης, διαφάνειας και λειτουργίας της αναπτυξιακής ανώνυμης εταιρείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου "Πελοπόννησος Α.Ε." στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στην Οικονομική Επιτροπή, αλλά πειστικές και ουσιαστικές απαντήσεις δεν έχουμε. Αντίθετα δεχόμαστε αήθεις και απαράδεκτες επιθέσεις από τον περιφερειάρχη. Στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο, η πλειοψηφία του κ. Τατούλη εξουσιοδότησε "εν λευκώ" την "Πελοπόννησο Α.Ε." να διαχειριστεί 1.045.500 ευρώ για τουριστική προβολή χωρίς να δώσει τις απαραίτητες, ελάχιστες εξηγήσεις». 

Ο Ν. Πατσαρίνος, καταλήγοντας, ζητεί «το συντομότερο δυνατόν να μας παρέχετε στοιχεία για τα παρακάτω, που αφορούν την "Πελοπόννησος Α.Ε.": α) Το καταστατικό λειτουργίας της Α.Ε. β) Τα θέματα και οι αποφάσεις που έχουν απασχολήσει το Διοικητικό Συμβούλιο τα 3 τελευταία χρόνια και τα οικονομικά στοιχεία που τις συνοδεύουν. γ) Τα άτομα που στελεχώνουν και εργάζονται με οποιαδήποτε σχέση στην Εταιρεία και τις συμβάσεις που τους συνοδεύουν. δ) Τις συμβάσεις χρηματοδότησης με οποιονδήποτε φορέα και τους αντίστοιχους αναδόχους που υλοποιούν αυτές τις συμβάσεις, μαζί με τους όρους που τους συνοδεύουν (μελέτες, υπηρεσίες, έργα κ.λπ.). ε) Επιτροπές διαγωνισμών, αξιολόγησης και παραλαβής των όποιων δράσεων της "Πελοπόννησος Α.Ε." μαζί με τα συμπεράσματά τους και τις όποιες ενστάσεις έχουν κατατεθεί. στ) Πρακτικά ελέγχων από αρμόδιους φορείς για τη λειτουργία της "Πελοπόννησος Α.Ε."».