Σάββατο, 09 Απριλίου 2011 21:46

Θετικές τροποποιήσεις Αποστολόπουλου στο ΓΠΣ

Ο υπερπεριφερειάρχης Τάσος Αποστολόπουλος υπέγραψε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) Καλαμάτας τροποποιώντας την αρχική μελέτη στα εξής σημεία: Οριο αρτιότητας για τα εκτός σχεδίου οικόπεδα θεσπίζονται τα 6 στρέμματα με παρέκκλιση τα 4. Ειδικότερα στην ημιορεινή ζώνη επιτρέπεται η ανέγερση κατοικιών μέγιστου εμβαδού 80 τετραγωνικών μέτρων. Στην περιοχή της Βέργας επιτρέπεται η εκτός σχεδίου δόμηση στη ζώνη που εκτείνεται σε υψόμετρο 120 έως 140 μέτρα από τη θάλασσα. Δεν ισχύουν οι απαγορεύσεις για κατασκηνώσεις κ.λπ. που προέβλεπε η αρχική πολεοδομική μελέτη.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ανεπισήμως χθες το πρωί ο κ. Αποστολόπουλος σε δίωρη συνάντηση που είχε με τους κατοίκους της Βέργας στο ξενοδοχείο «Ελίτ» στην Καλαμάτα. Οι κάτοικοι πήγαν και βρήκαν τον κ. Αποστολόπουλο στο ξενοδοχείο, ο οποίος και τους εξήγησε αναλυτικά όλες τις τροποποιήσεις που έχουν γίνει στην αρχική πολεοδομική μελέτη. Αύριο ο υπερπεριφερειάρχης θα παρουσιάσει επισήμως στην Πάτρα τις αλλαγές και θα στείλει στο Δήμο Καλαμάτας τη μελέτη και τους νέους χάρτες.

Οι τροποποιήσεις αυτές ικανοποιούν σε μεγάλο βαθμό τα αιτήματα των διαμαρτυρόμενων οικοπεδούχων. Παράλληλα αποδεικνύεται ότι θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα περισσότερες τροποποιήσεις αν η δημοτική αρχή Καλαμάτας ακολουθούσε τις οδηγίες της Υπερπεριφέρειας και δεν επέλεγε το δρόμο της σύγκρουσης ζητώντας πίσω την πολεοδομική μελέτη.