Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015 14:19

Η επέκταση του Αστικού στο Νοσοκομείο σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Την επέκταση της αστικής περιοχής Καλαμάτας μέχρι το Νοσοκομείο, στα όρια του Αντικάλαμου, πρόκειται να εγκρίνει σήμερα στις 4 το απόγευμα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, μετά από μια αναβολή και καθυστέρηση κάποιων μηνών.

Στην εισήγησή της η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη προτείνει: «Το Περιφερειακό Συμβούλιο να εγκρίνει την επέκταση της αστικής περιοχής Καλαμάτας μέχρι το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας (Αντικάλαμος). Το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας ως εκ του νόμου αρμόδιο να διαθέσει τον αναγκαίο αριθμό  λεωφορείων, ώστε η συγκοινωνία να διεξάγεται κάθε 30 λεπτά το βραδύτερο. Η εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου από το Αστικό  ΚΤΕΛ Καλαμάτας θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από την υπογραφή της κατάστασης των ελάχιστων υποχρεωτικών δρομολογίων από την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας».

Στη σημερινή συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο, ακόμα, αναμένεται: Να γνωμοδοτήσει επί της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Σχεδίου: "Αξιολόγηση, αναθεώρηση και εξειδίκευση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου". Να ενημερωθεί για τη γενική συνέλευση της Διαμεσογειακής Επιτροπής του Δικτύου Παρακτίων Περιφερειών Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο 2 - 3 Ιουλίου.