Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015 14:15

Συνάντηση για τον τουρισμό στα Καμένα Βούρλα 

Γράφτηκε από την

Συνάντηση εργασίας των αντιπεριφερειαρχών τουρισμού όλων των Περιφερειών της χώρας, πραγματοποιήθηκε στα Καμένα Βούρλα, με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Στερεάς Ελλάδας Ηλία Σανίδα, παρουσία του γ.γ. του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργου Τζιάλλα. Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για θέματα Τουρισμού Αντωνία Μπούζα - Κωνσταντέλου.

Το θέμα της συνάντησης, όπως αναφέρει η κ. Μπούζα ήταν: Η ανταλλαγή εμπειριών και η κατάθεση προτάσεων ως προς το σχεδιασμό του τρόπου προβολής και ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος που αποτελεί τη σημαντικότερη αναπτυξιακή δραστηριότητα της πατρίδας μας, τη συναντίληψη και συμπόρευση με τον εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό που πρέπει να έχει συγκεκριμένους στόχους, άξονες και δράσεις που θα αναδείξουν τη δυναμική της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επισημάνθηκαν ελλείψεις και προερχόμενες από το καλλικρατικό μοντέλο διοίκησης γραφειοκρατικές υστερήσεις και δυσλειτουργίες, καθώς και ζητήματα που αφορούν την αποσπασματικότητα και πολυδιάσπαση δράσεων μεταξύ του ΕΟΤ και των Α΄ και Β΄ βαθμών αυτοδιοίκησης. Επίσης, κατατέθηκαν προτάσεις που αφορούν τη διευκόλυνση των τουριστικών επενδύσεων, την ελκυστικότερη παρουσία της χώρας μας στα πλαίσια των διεθνών εκθέσεων τουρισμού κ.λπ.