Τετάρτη, 06 Απριλίου 2016 14:03

Τατούλης κατά Δέδε για το σιδηρόδρομο 

Επίθεση κατά του γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε για το θέμα του σιδηροδρόμου εξαπέλυσε χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. 

Συγκεκριμένα ο κ. Τατούλης δήλωσε: “Σε καμία περίπτωση δεν ευσταθεί η άποψη που πρόσφατα διατυπώθηκε ότι το Πάτρα – Πύργος – Κατάκολο – Ολυμπία θα ενταχθεί στο Ταμείο Γιούνκερ. Είναι επικίνδυνο η αριστερή κυβέρνηση μέσω του γενικού γραμματέα να ανακοινώνει ότι θα γίνει συμφωνία παραχώρησης. Τέτοιο μοντέλο δεν έχει ποτέ εφαρμοστεί στην Ευρώπη. Αφενός απαιτούνται πάνω από 1 δις ευρώ και τέτοια χρήματα δεν υπάρχουν, αφετέρου, το μοντέλο αυτό δεν είναι βιώσιμο. Νέοι περιφερόμενοι μάγοι χωρίς καμία γνώση προσπαθούν απλά να κερδίζουν χρόνο με τεράστια ψέματα χωρίς να υπολογίζουν τα προβλήματα της χώρας και των πολιτών». 

Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε επίσης ότι συμφωνήθηκε και ο επιβατικός χαρακτήρας στο ενδομεσσηνιακό δίκτυο και στις διαδρομές Κατάκολο – Ολυμπία, Ολυμπία – Καλαμάτα και Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο και αναφέρθηκε στη συνεργασία με το Πολυτεχνείο της Ζυρίχης, το οποίο θα προσφέρει δωρεάν την τεχνογνωσία του για τα σενάρια επανεκκίνησης και αξιοποίησης του σιδηροδρόμου.